سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ترکیب سرب با مواد مخدر سنتی همچون تریاک منجر به مسمومیتهای مزمن در فرد میشود. این در حالی است که این امر به منظور سنگینی وزن مواد و سودجویی فروشندگان آن انجام میشود.
پرویز افشار در گفتوگو با خبرنگار جامعه خبرگزاری میزان گفت: علاوه برمواد مخدر صنعتی مواد سنتی نیز دارای ناخالصیهایی است که بهمنظور سودجویی بیشتر به این عمل اقدام میشود این در حالی است که برای افزایش وزن مواد سنتی بهویژه تریاک سرب به مواد اضافه شده و با قیمت پایینتری وزن مواد مخدر را بالا برده و پولهای زیادی را راهی جیب فروشندگان مواد میکند.
وی افزود: افزایش سرب به تریاک منجر به مسمومیتهای حاد و مزمن میشود که در این نوع مسمومیت سطح سرب در خون و امعاء و احشاء بدن بالا میرود و در بدن مصرفکنندگان اینگونه مواد ترکیبی در روز ذخیره شده و دستگاههای داخلی بدن را دچار اختلال میکند بنابراین افراد دیگری چون چاپخانهداران و کارگران این شغلها براثر تماس با بخار سرب نیز دچار اینگونه مسمومیت ها میشوند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: دفع سرب از بدن به مرور زمان صورت میگیرد و در صورت استنشاق مداوم مواد سربدار یا خوردن آن در ارگانهای بدن سم تجمع کرده و علائم جبرانناپذیری را برای بدن ایجاد میکند.
وی عنوان کرد: مبارزه با اینگونه مسمومیتهای حاد ناشی از مصرف سرب بسیار سخت بوده و تهیه داروهای دفعکننده آن بسیار سخت و گرانقیمت است. بنابراین درمان این بیماری با مشقت و زمان بسیار زیادی امکانپذیر میشود.
افشار اذعان داشت: در طی 5/1 گذشته با بحران افزایش میزان مسمومیتهای حاد ناشی از مصرف سرب در کشور روبرو بودیم که در حال حاضر این معضل کنترل شده است این در حالی است که تاکنون با اخطارهای داده شده به مردم میزان مصرف سرب و عوارض ناشی از آن کاهش یافته است با این وجود نمیتوان وجود سرب در مواد مخدر بهویژه تریاک را نادیده گرفت.(ترک اعتیاد )