80 درصد معتادان پس از ترک بازگشت به مصرف دارند

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور از پذیرش حدود ۱۲ هزار معتاد در مراکز ترک اعتیاد خبر داد و گفت: عملکرد کمپ‌های ترک اعتیاد در کشور با میانگین استاندارد جهانی فاصله دارد؛ بطوری که 80 درصد معتادان پس از ترک بازگشت به مصرف دارند.انوشیروان محسنی بندپی در گفت‌وگو با خبرنگار شهری و رفاهی خبرگزاری فارس گفت: عملکرد کمپ های ترک اعتیاد در کشور حاکی از فاصله معنادار با میانگین استاندارد جهانی است بطوری که استاندارد جهانی برای مراکز ترک اعتیاد بالای 35 درصد است، اما متاسفانه این رقم در کشور زیر 25 درصد است.

وی افزود: به عبارتی بیش از  75تا  80 درصد از افرادی که برای ترک اعتیاد به کمپ‌ها می روند مجدد به مصرف مواد مخدر روی می آورند.

محسنی گفت: در کشور 2 هزار کمپ ترک اعتیاد مجوزدار فعال است که البته تعدادی کمپ فاقد مجوز هه وجود دارد که با آنها برخورد لازم می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: از فعالیت حدود 400 کمپ غیر مجاز جلوگیری شده است ولی اگر مطابق با استانداردها و شاخص‌ها شوند بازهم فعال خواهند شد.

وی گفت: در سال 95 حدود 12 هزار معتاد در مراکز ترک اعتیاد پذیرش شده اند.

محسنی بندپی افزود: براساس تحقیقات 70 درصد کسانی که معتاد می شوند پدر و مادر معتاد دارند، 9.7 کودکانی که مادرشان گرفتار اعتیادند معتاد می شوند و 3 درصد کودکان دارای پدر معتاد دچار اعتیاد می‌شوند که این موضوع نشان از تاثیر اعتیاد مادران بر اعتیاد فرزندان است.

چند درصد معتادان ترک میکنند

درصد معتادانی که موفق به ترک اعتیاد می‌شوند، بستگی به نوع اعتیاد، محیط اجتماعی و پشتیبانی در دوران ترک، نحوه درمان، و ویژگی‌های فردی آنها دارد. به طور کلی، نرخ موفقیت در ترک اعتیاد می‌تواند متفاوت باشد و این یک مسئله پیچیده است که با عوامل متعددی تداخل دارد. در نتیجه، دقیق و قطعی بودن این آمار برای هر نوع اعتیاد و هر جامعه معین، بسیار مشکل است.

عواملی که می‌توانند در نرخ موفقیت ترک اعتیاد تأثیرگذار باشند، شامل موارد زیر می‌شوند:

1. نوع اعتیاد: برخی اعتیادات به‌طور معمول می‌توانند با مداخله‌های درمانی موفق ترک شوند، اما برخی دیگر نیاز به تداخل‌های بیشتر و طولانی‌تر دارند.

2. محیط اجتماعی و پشتیبانی: حمایت از خانواده و دوستان و فراهم کردن یک محیط پشتیبانی‌کننده می‌تواند احتمال موفقیت را افزایش دهد.

3. نحوه درمان: استفاده از روش‌های درمانی مؤثر و تجربه‌های حرفه‌ای می‌تواند نقش مهمی در موفقیت درمان ایفا کند.

4. ویژگی‌های فردی: شخصیت، تعهد به ترک، انگیزه و پیگیری درمان می‌توانند بر نتیجه‌گیری تأثیرگذار باشند.

به علت پیچیدگی این موضوع، برای ارائه یک آمار دقیق و جامع، نیاز به تحلیل دقیق اطلاعات و آمارهای مربوط به هر نوع اعتیاد و هر محیط جامعه‌ای داریم که در اختیارم نمی‌باشد. از این رو، درصد دقیق معتادانی که موفق به ترک اعتیاد می‌شوند، قابل تعیین نیست و می‌تواند متفاوت باشد.

 

جمع آوری اطلاعات توسط کلینک ترک اعتیاد نگین

 

نوشتن دیدگاه

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.