اعتیاد به اکستازی

اعتیاد به اکستازی یا اکستاسی به گونه ای است که به دنبال مصرف آن شعور، آگاهی و روان فرد مختل شده و آستانه تحریک پذیری روانی او را پائین می‌آورد. همچنین بر قدرت سنجش واقعیت اثرمی‌گذارد و فرد را مستعد جنون می‌کند. ایجاد اعتماد به نفس بالا و شهامت و همچنین رفع ممنوعیت های اخلاقی در فرد که از نتایج مصرف این دارو های توهم‌‌ زا است فرد می‌تواند منشأ رفتارهای پرخطر و انحرافی بسیار زیادی در مصرف کنندگان آن باشد. برای مثال مصرف این دارو با ایجاد بی‌پروایی، رفتارهای جنسی محافظت نشده و مکرر به دنبال خواهد داشت و در نتیجه ارتباط نزدیکی میان مصرف این مواد روان‌گردان و ابتلا به ایدز و همچنین بیماریهای مقاربتی می‌توان یافت.

اثرات کوتاه مدت اعتیاد به اکستازی

اکستازی باعث افزایش انرژی و توهم در فرد می شود. مصرف کنندگان می گویند که بعد از مصرف دوست دارند به دیگران نزدیک شده و با آنها تماس داشته باشند.از دیگر اثرات آن می توان به: دندان قروچه غیر ارادی، کاهش اعمال مهاری، لرز با یِا بدون تعریق زیاد، تاری دید، افزایش ضربان قلب و فشار خون، احتمال بروز تشنج و … اشاره کرد.

مواد تحریکی موجود در قرص می توانند باعث شوند تا مصرف کننده به طور باورنکردنی و طولانی مدت برقصد که اگر در این شرایط گرما و شلوغی (مثلا در یک پارتی) هم باشد ممکن است سبب تب و از دست دادن آب بدن (به شکل عرق) شود. این شرایط می تواند منجر به از دست دادن عملکرد عضلات، کلیه، قلب و کبد شود. در این صورت می توان مرگ را هم دید. حتی بعد از این اثرات مشکل در خواب، اضطراب و افسردگی هم دیده می شود.

اثرات کوتاه مدت اعتیاد به اکستازی

اثرات طولانی مدت مصرف اکستازی

استفاده مکرر از اکستازی (و یا اعتیاد به آن) می تواند سبب از بین رفتن و تخریب سلولهای ترشح کننده سروتونین شود. این سلول ها نقش مهمی در حالت روحی افراد، حافظه، یادگیری، درد و اشتها دارند که تخریب آنها سبب اختلال در عمل آنها می شود (اختلال در حافظه و یادگیری، کم اشتهایی، افزایش احساس درد، افسردگی و اضطراب).

در ضمن این قرصها در انواع نامهای تجاری و با آرمهای مختلف ساخته می شوند مثل: میتسوبیشی، موتورولا و... . حال باید از کسانی که از این ماده خطرناک استفاده می کنند پرسید که آیا حالت سرخوشی موقت به این همه اختلال و شاید مرگ می ارزد؟؟!!

این ماده در سال ۱۹۱۴ در المان توسط شرکت مرک به عنوان کاهنده اشتها تولید شد اما به علت عوارض آن از رده خارج گردید. بعد از مدتی در دهه ۷۰ در روان درمانی برای کمک به بیان احساسات بیماران به کار برده شد.با اثبات اثرات این ماده روی مغز حیوانات ازمایشگی مصرف آن ممنوع شد.

در سال های اخیر مصرف این ماده در مهمانی های شبانه موسوم به اکس پارتی افزایش یافته است. عامل اصلی رواج این ماده در ایران عدم آگاهی افراد از عوارض ناشی از آن مانند انرژی، احساس تمایل برای ارتباط با دیگران، افزایش هوشیاری و درک موسیقی، افزایش حس بویایی و چشایی، احساس روشنایی و تمایل برای در آغوش گرفتن و بوسیدن دیگران است.

به علت افزایش بیش از حد انرژی این افراد تمایل به رقصهای طولانی دارند. دیگر اثرات آن کاهش اشتها، تاری دید و گشاد شدن مردمک ها است که باعث می شود در مهمانی ها با وجود نور کم مجبور به استفاده از عینک های آفتابی در شب شوند. حرکات غیر طبیعی چشم، افزایش ضربان قلب و فشار خون قفل شدن دندان ها که برای جلوگیری از این حالت مجبور به مصرف آدامس هستند و تا ساعت ها این حالت فک زدن های غیر طبیعی وجود دارد که از عوارض های دیگر است.

این اثرات ۳ تا ۲۴ ساعت باقی می ماند و بعد از ان تمایل شدی برای مصرف مجدد آن وجود دارد. اعتیاد به این ماده روانی و ترک ان بسیار دشوار است. متاسفانه میزان مصرف این ماده خطر ناک در ایران در حال افزایش است. خطر مرگ با مصرف آن وجود دارد و هیچ پادزهری تا امروز برای مسمومیت با اکس شناسایی نشده است.

نوشتن دیدگاه

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.