رفتار با جوان سیگاری

شاید یکی از سوالات امروزه بین پدر و مادرها این باشد که " پسرم سیگار میکشد چه کنم ؟". ما در این مطلب درباره نحوه برخود با نوجوان سیگاری صحبت می کنیم و به بررسی این علل می پردازیم. امروزه با وجود هشدارهای زیادی که از سوی مجامع فرهنگی و پزشکی داده می شود، مصرف سیگار در جامعه رو به افزایش است. آسیب ها و پیامدهایی که مصرف سیگار دارد، بسیار جبران ناپذیر است. اکثر افراد سیگاری از این مضرات با اطلاع هستند اما به دلیل عادتی که دارند و آرامشی که پس از مصرف این ماده به آن ها دست می دهد، این ماده خطرناک را مصرف می کنند و سلامتی خود را به خطر می اندازند.

نحوه برخورد با نوجوان سیگاری چگونه است؟

دوره نوجوانی که حد فاصل دوره کودکی و جوانی است، دوره ای حساس بوده و خانواده ها باید از شرایط ویژه این دوره اطلاع داشته باشند و مراقب فرزندان خود باشند. بنابراین باید بیشتر آن ها را در پناه گرفته و سعی کرده موقعیت حساس آن ها را درک کنند. مطرح شدن مشکلات نوجوان در جمع صمیمی و محیط خانواده بدون ترس از نصیحت و تنبیه، موجب می شود راه های منطقی از سوی والدین برای رفع آن ارائه شود و نیازی به دخالت دوستان او نباشد.

اگر متوجه شدیم فرزندمان سیگار میکشد چه کنیم؟

خانه و خانواده به عنوان محیطی که فرزند بیشترین وقت خود را در آن می گذراند، نقش تربیتی مهمی دارد و تمام شکست و موفقیت فرزندان را می توان در شیوه تربیتی خانواده جستجو کرد. والدین با هوشیار بودن و تحت نظر داشتن رفت و آمد های نوجوان خود، می توانند فرزندان را از بلای مهلک اعتیاد به سیگارنجات دهند.

از موارد پیشگیرانه برای روی نیاوردن نوجوان به سیگار وترک اعتیاد سیگاربرای نوجوان می توان به تلاش برای کم کردن فشارهای روانی، تقویت و تشویق به موقع موفقیت ها، آموزش قبل از سن پانزده سالگی، مهیا کردن تفریحات سالم و سازنده و درونی کردن ارزش ها اشاره کرد.

پسرم سیگار میکشد چه کنم

علل گرایش نوجوانان به سیگار

شدید شدن مسائل روانی، افزایش مصرف این ماده در افراد سیگاری یا روی آوردن افراد به آن را موجب می شود و خواب و خوراک را از آن ها می گیرد. مواردی از قبیل محرک های روانی، اضطراب، ناراحتی های خانوادگی، تنش، دوری از خانواده، اصرار دوستان، بیکاری، کسب لذت، علاقه شخصی و خودنمایی از جمله این عوامل هستند

نوجوانان در ابتدا به خاطر خودنمایی دست به مصرف سیگار می زنند اما هرچه بیشتر جلو می روند، به دلیل لذتی که این کار دارد، به آن عادت می کنند. مصرف سیگار در سنین جوانی و میانسالی نمی تواند روی خلقیات فرد تاثیری داشته باشد اما در بحرانی ترین سنین نوجوانی یعنی تا قبل از بیست سالگی به دلیل اینکه دوران شخصیت سازی نوجوان است، سیگار برای نوجوانان بسیار خطرناک است و پیامدهایی بدی دارد.

حس کنجکاوی در مصرف سیگار یکی از دلایل اصلی است که نوجوانان به آن روی می آورند. آن ها اصولا توسط دوستان خود اینکار را شروع می کنند و برای ادامه دادن، بهانه های مختلفی فراهم می کنند. رفع حقارت هایی که نوجوان تجربه کرده است و همچنین مخالفت با خانواده دلیل دیگری است که باعث استعمال سیگار توسط نوجوان می شود زیرا به آن ها اعتماد به نفس بیشتری می دهد. خودنمایی و رقابت با همسن و سالان عامل دیگری برای آغاز کشیدن سیگار است که بای به آن پرداخته شود.

اکثر پسران نوجوان سیگاری معتقد هستند با هر پک سیگار، احساس مردانگی کرده و جزیی از شخصیت آن ها می شود. تقلید کورکورانه از اطرافیان نیز در سیگاری شدن نوجوان تاثیر می گذارد. نوجوان با مصرف سیگار و به دست آوردن آرامش کاذب، مشکل خود را از خانواده پنهان کرده و به دوستانش روی می آورد. این موضوع می تواند در آینده ای نه چندان دور موجب معتاد شدن او به مواد مخدر دیگر شود. بنابراین نقش خانواده در پیشگیری از سیگاری شدن نوجوانان اهمیت زیادی دارد.

نوشتن دیدگاه

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.