ترک نیکوتین
ترک نیکوتین

یکی از بیشترین امار مرگ و میر هر ساله در جهان به ماده ای برمی گردد که هیچ کس ان را نمی بیند و ان را جدی نمی گیرد. اما کشته های نیکوتین حتی از مجموع مرگ و میر های ناشی از تصادفات، قتل، خودکشی، آتش سوزی و مصرف مواد مخدرهایی همچون کراک، شیشه، تریاک و ... نیز بیشتر است.
مصرف نیکوتین فقط با سیگار نیست، تمام دخانیات حاوی این ماده سمی و کشنده هستند. این ماده شما را سریعا نمی کشد؛ به آرامی به سمت مرگ می کشاند، آن هم مرگی دردناک. پس اگر مصرف کننده این ماده خطرناک هستید، به شما پیشنهاد می کنیم که این مطلب کلینیک ترک اعتیاد نگین را از دست ندهید.

ترک نیکوتین


نیکوتین چیست و چگونه به دست می آید؟

نیکوتین یک ترکیب آلی نیتروژن دار است که از گیاه تنباکو به دست می آید و اثر آن روی مغز مانند روان گردان ها می ماند. برگ تنباکوی حاوی نیکوتین را خشک می کنند و پس از تصفیه در شکل های مختلف وارد بازار می کنند. متوسط طول عمر این ماده سمی، یک ساعت است. کیفیت و تنوع تنباکوها با توجه به گونه آن متفاوت است؛ اما در کل، هر چقدر مقدار شکر موجود در توتون و تنباکو بیشتر و نیکوتین آن کمتر باشد، کیفیت آن نیز بهتر است.


در صورت مصرف سیگار و نیکوتین چه اتفاقی می افتد؟

نیکوتین بلافاصله پس از ورود به بدن، جذب شش ها شده و به سرعت وارد گردش خون مصرف کننده می شود و از طریق خون به مغز می رسد. تمامی این فرایند زیر 15 ثانیه اتفاق می افتد. نیکوتین علاوه بر خون توسط زبان، بینی و جتی پوست هم جذب می شود.
نیکوتین یک سم قوی است که فقط نزدیک به ۳۰ تا ۶۰ میلی گرم از آن می تواند یک انسان بزرگسال را از پا درآورد. زیاده روی در مصرف نیکوتین باعث ایجاد مسمویت و بیمار شدن فرد می شود.

عوارض نیکوتین چیست؟
عوارض نیکوتین چیست؟

نیکوتین باعث اختلال در پیام رسانی سیستم عصبی و در نهایت سرکوب آن می شود. علاوه بر این، این ماده خطرناک، باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون می شود. همچنین با اثر بر روی بصل النخاع، باعث تحریک سیستم تنفسی می شود و موجب نارسایی تنفسی یا حتی مرگ می شود. از دیگر عوارض آن می توان به مشکلات دستگاه گوارش مانند یبوست و تضعیف سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

چرا نوجوانان به مصرف نیکوتین روی می آورند؟
چرا نوجوانان به مصرف نیکوتین روی می آورند؟

سن مصرف دخانیات نه تنها در ایران که در کل جهان به پایین تر از سن قانونی کشیده شده است. متاسفانه شیوع مصرف سیگار در نوجوانان به شدت زیاد شده و تقریبا نیمی از آن‌ها، تجربه مصرف سیگار را دارند و به مصرف خود ادامه هم می دهند. اگر هم این نوجوان سیگار نکشد، از آنجایی که رفتن به چای خانه ها و سفره خانه های سنتی تبدیل به تفریح شده است، قطعا قلیان را مصرف می کنند.
کلینیک ترک اعتیاد نگین برای ترک سیگار در هر سنی به افراد مشاوره می دهد و برای ترک به آنها در این راه کمک می کند.

نیکوتین چگونه مصرف می شود؟

نیکوتین را می توان در اشکال مختلف مصرف کرد. بسته به اینکه این ماده را چگونه مصرف کنید، میزان سم وارده به بدن نیز متفاوت است.
• سیگار
سیگار یک کاغذ مربعی شکل است که تنباکو را در آن قرا داده اند و پیچانده اند. این سیگارهای معمولی فیلتر داند و حدود 9 میلی گرم نیکوتین دارند. در سیگارهای برگ، تنباکو بین برگ تنباکو قرار داده می شود و پیچیده می شود و فیلتر ندارندو میزان نیکوتین در سیگار برگ حدودا 100 تا 400 میلی گرم است.
• قلیان
قلیان ابداع ما ایرانی هاست و اوایل برای دود کردن تنباکو استفاده می شد تا به مرور زمان تبدیل به قلیان امروزی شد. میزان نیکوتین موجود در تنباکو، بسیار بیشتر از نیکوتین داخل سیگار است و برای دود کردن بیشتر نیز، مواد مضر بیشتری داخل آن قرار داده شده است.

پیپ
• پیپ
مقدار تنباکوی موجود در پیپ از سیگار بسیار بیشتر و از قلیان کمتر است. همچنین سیگار دارای فیلتری است که جلوی ورود مقدار کمی از مواد شیمیایی مضر به بدن را می گیرد؛ ولی پیپ فاقد آن است. هنگام کشیدن پیپ، بخاطر دود زیاد آن، مقدار نیکوتین زیادی نیز از طریق زبان جذب می شود.


نیکوتین چه مدت در بدن مصرف کننده باقی می ماند؟

نیکوتین بیشتر اثر خود را پس از یک ساعت از دست می دهد؛ به این معنا که پس از گذشت 6 ساعت از ورود نیکوتین به بدن، فقط 0.031 از یکی میلی گرم از آن، در بدن باقی خواهد ماند.


چگونه می توان تشخیص داد که فردی نیکوتین مصرف می کند؟

فردی که نیکوتین مصرف می کند را از می توان هم از طریق رفتارش تشخیص داد و هم از طریق آزمایش. مصرف کنندگان تنباکو، پس از مدتی، دچار افسردگی، خستگی و خواب آلودگی دائمی هستند. این افراد مجبورند برای رفع این حس ها در طول روز مدام سیگار یا پیپ بکشند.

اثرات مصرف نیکوتین
اثرات کوتاه مدت مصرف نیکوتین کدامند؟

همانطور که در ابتدای مطلب هم به این مسئله اشاره کردیم، نیکوتین یک ماده بسیار سمی و قوی است؛ بطوری‌که مصرف مقدار کمی از آن باعث مسمومیت یا حتی مرگ خواهد شد.
مسمومیت با نیکوتین دارای علائمی است و در صورت بروز فرد باید سریعا به اورژانس منتقل شود. این علائم شامل موارد زیر است:
• تهوع
• سردرد
• اسهال
• سرگیجه
• استفراغ
• رنگ‌ پریدگی
• آبریزش از دهان
• افزایش فشار خون
• عدم تمرکز
• عرق سرد
• لرزش
• گیجی

 اثرات کوتاه مدت مصرف نیکوتین کدامند؟


اثرات بلند مدت مصرف نیکوتین کدامند؟

هنگامی که فرد روزانه نیکوتین وارد بدن خود می کند، این ماده به آرامی نقشه قتل میزبان خود را می کشد و ناگهانی او را بر زمین می زند. این ماده عامل قطعی دست کم 25 بیماری برای مصرف کننده است. بیماری هایی مانند:

  • از کار افتادن شش ها و راه های تنفسی
  • بیماری های پوستی
  • افزایش چین و چروک
  • بیماری های قلب و عروق
  • سرطان

 اثرات بلند مدت مصرف نیکوتین کدامند؟

 

چند روز بعد از ترک سیگار نیکوتین از بدن خارج میشود؟

سوالی که به صورت تلفنی یا در کامنت ها زیاد از ما پرسیده می شود همین سوال است. بسیاری از افرادی که مصرف سیگار یا مواد مخدر دارند زمانی که مجبور به دادن تست و آزمایش خون هستند و ممکن است در آزمایش اعتیاد آن ها مشخص شود نگران می شوند و دائما می پرسند که بعد از چند روز بدن از این مواد پاک می شود. اما در رابطه با سیگار و در واقع نیکوتین موجود در آن، می توان گفت که نیکوتین به طور معمول بعد از 3 روز از آخرین مصرف به طور کامل از بدن پاک می شود. اما مراحل ترک را می توان سخت ترین دوره دانست. در حین ترک سیگار احساس گرسنگی به غذا افزایش پیدا می کند چراکه سیگار میل به خوردن را پایین می آورد. اما اصلی ترین بخش ترک سیگار اثرات جسمی آن نیست؛ بلکه وابستگی به نیکوتین، بر مغز و روح اثرات دارد که در دوره ترک بیشترین درگیری افراد با فشارهای روحی ترک سیگار است. به طور کل می توان گفت که آهسته آهسته بعد از 10 الی 15 روز فرد به زندگی روزمره بازگشته و زندگی برای او بدون مصرف سیگار ساده تر می شود. 

نوشتن دیدگاه

سوالات متداول ترک نیکوتین

نیکوتین چگونه مصرف می شود؟

نیکوتین را به روش های مختلف مصرف می کنند. اصلی ترین آن در سیگار، تنباکو قلیان و پیپ است.

مدت زمان پاکسازی بدن از نیکوتین چقدر است؟

دقیقا بعد از گذشت 3 روز از آخرین مصرف نیکوتین به طور کامل از بدن فرد مصرف کننده پاک می شود. اما در نظر داشته باشید که این به منزله ترک فرد مصرف کننده نیست و عوارض روحی و تاثیر نیکوتین بر مغز و روح مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا از بین برود. 

اثرات مصرف نیکوتین در بلند مدت و کوتاه مدت چیست؟

اثرات کوتاه کدت شامل: تهوع، سردرد، اسهال، سرگیجه و ... بوده و اثرات بلند مدت آن شامل از کار افتادن شش ها و راه های تنفسی، بیماری های پوستی، افزایش چین و چروک و ... است. توضیحات تکمیلی را می توانید در سایت کلینیک ترک اعتیاد نگین بخوانید. 

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.