ترک اعتیاد
ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که اصلا اعتیاد چیست و یا در کل به چه فردی معتاد می گویند. اگر می خواهید با اعتیاد بیشتر آشنا بشوید و بهتر بتوانید افرادی که در اطراف شما اعتیاد دارند را بشناسید ما این موضوع را به طور کامل برای شما توضیح خواهیم داد. در این قسمت ما سعی داریم تمام افرادی که با اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند و یا خانواده این افراد را راهنمایی کرده تا آن ها بتوانند در راه رسیدن به یک زندگی سالم تر قدم بردارند.
ترک اعتیاد چیست؟
زندگی فرد معتاد و خانواده آن تحت تاثیر مواد مخدر خواهد بود و این اثرات سوء می تواند زمینه ساز بسیاری از ناهنجاری ها در جامعه باشد، چاره چیست؟ تنها چاره بازگشت به مسیر درست زندگی است، مسیری که در آن نشانی از مواد مخدر نباشد، مسیری که در آن آرامش را به اعضای خانواده بازگردانده و خانه را به محل آسایش و راحتی تبدیل کند. مسیری که در مورد آن حرف می زنیم دقیقا ترک اعتیاد است. ترک اعتیاد شامل فعالیت هایی می شود که فرد به تنهایی و یا با کمک متخصصان و مشاوران برای رهایی از انواع مواد مخدر انجام می دهد. اگر شما به هر ماده ای از جمله الکل، هروئین، شیشه، تریاک، حشیش و یا .. وابسته شده باشید مسیری که برای ترک اعتیاد هر کدام باید طی کنید از دیگری متفاوت خواهد بود. برای اینکه بتوانید از این مسیر به بیراهه نزنید و راه خود را گم نکنید نیاز به یک پشتوانه خواهید داشت پشتوانه ای که در تمام مسیر حامی و همراه شما باشد و بتواند شما از نظر سلامت جسم و روح ساپورت کند، مرکز ترک اعتیاد نگین شما را در این راه همراهی کرده و یک پشتوانه قوی در مسیر ترک خواهد بود. در صورت نیاز به مشاوره، بهترین روانپزشکان و پزشکان ما همراه شما خواهند بود تا از این مسیر با سربلندی عبور کنید . با ما تماس بگیرید مشاورین ما با کمال میل و در نهایت صبر و بردباری پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
درمان اعتیاد به چه معناست؟
ترک اعتیاد یا درمان اعتیاد به تمام اقداماتی می گویند که افراد برای بازگشت به سلامت جسمانی و رواحی انجام می دهند. ترک اعتیاد امروزه مسئله ی مهمی در کشور ما می باشد که مرکز بستری ترک اعتیاد نگین با داشتن متخصصین برتر در این زمینه و همچنین کادر مجرب آماده خدمت رسانی می باشد. کلینیک ترک اعتیاد نگین در زمینه ترک اعتیاد بنزای، ترک اعتیاد الکل، ترک اعتیاد ترامادول، ترک متادون، ترک اعتیاد سیگار، ترک اعتیاد ماری جوانا، ترک شیشه، ترک تریاک، ترک هروئین و ترک اعتیاد حشیش خدمت رسان تمام خانواده های ایرانی که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند، می باشد.
اعتیاد به هر گونه مواد مخدر بیماری به حساب می آید که می تواند عوارض روحی و جسمی برای مصرف کننده ایجاد کند و همچنین عوارضی بسیار برای خانواده مصرف کننده داشته باشد تا جایی که خانواده و دوستان از فرد معتاد قطع امید کرده و وی را ترک کنند. اگر شما و یا دوستانتان در معرض اعتیاد هستید تا دیر نشده با مشاورین ترک اعتیاد نگین تماس بگیرید تا با راهنمایی مشاورین ما حال خوب را تجربه کنید. اولین قدم برای داشتن زندگی سالم تر را همین امروز بردارید.
ترک اعتیاد یکی از مسائلی است که افراد و خانواده های زیادی به دنبال راه حلی مطمئن و همیشگی برای آن هستند. تعداد زیادی از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند موفق به ترک اعتیاد نشده اند. علت اصلی این مسئله عدم استفاده از روش های مناسب و استاندارد برای مواجه با این مسئله است. همان گونه که فردی که از سرطان رنج می برد باید به دنبال شیمی درمانی یا جراحی برای درمان و داشتن یک زندگی سالم باشد. فردی که به اعتیاد دچار است نیز نیاز به پزشک و متخصص مخصوص دارد. خیلی از افراد هستند که برای مدت کوتاهی موفق به ترک مواد مخدر می شوند اما به دلیل اینکه پشتوانه درستی در دوره درمان ندارند باز به دام این بیماری دچار خواهند شد. مشاوران و پزشکان مرکز ترک اعتیاد نگین تمام تلاش خود را خواهند کرد تا شما بتوانید در اسرع وقت به زندگی سابق خود بازگردید.
با توجه به این که بیماری اعتیاد بیشتر جنبه روان درمانی دارد، مادامی که این ریشه ها مورد بررسی و درمان قرار نگیرند عملیات ترک به طور کامل صورت نخواهد گرفت. در این صفحه اعتیاد به مواد مختلف مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است تا آگاهی شما از این مواد افزایش پیدا کند. شما می توانید با مطالعه هر یک از این مطالب اطلاعات خود را در خصوص این ماده های کشنده بالا برده و در صورتی که این علائم را در خود یا یکی از عزیزانتان مشاهده می کنید با مشاوران کلینیک ترک اعتیاد نگین تماس گرفته و قدم های بعد را برای شکست این دشمن درونی بردارید.
بهترین روش ترک اعتیاد
ترک اعتیاد یک فرآیند چالشبرانگیز است که نیازمند تصمیم قاطع و تلاش مداوم است. ابتدا، شناخت دقیق از اعتیاد و عواقب آن بر زندگی افراد ضروری است. پس از شناخت، مراجعه به متخصصان و گروههای حمایتی میتواند بسیار مفید باشد. یکی از گامهای مهم در ترک اعتیاد، پذیرش واقعیت است. فرد باید اعتراف کند که مشکلی دارد و به کمک نیاز دارد. این اولین گام بسیار مهم و حیاتی در راه ترک اعتیاد است. پس از پذیرش، میتوان به دنبال راههای درمانی و پشتیبانی مثبت برای تغییر وضعیت شروع کرد. محیط اطراف فرد نیز میتواند تاثیر بزرگی در توانایی ترک اعتیاد داشته باشد. تغییر محیط، از جمله دوستان و محیط کار، میتواند به افراد کمک کند تا از محرکهای اعتیادی دوری کنند و با موقعیتهای جدید و سالمتر روبرو شوند. یکی دیگر از موارد مهم، مدیریت استرس است. افرادی که توانایی مدیریت استرس خود را تقویت میکنند، احتمالا در مقابله با اعتیاد موفقتر خواهند بود. روشهایی مانند مدیتیشن، تمرین فیزیکی، و یا دستاوردهای هنری میتوانند در این مسیر کمک کنند، همچنین تعیین اهداف و پیگیری آنها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اهداف قابل اندازهگیری و مشخص میتوانند فرد را در مسیر ترک اعتیاد تشویق کنند و به او انگیزه بیشتری برای پیشرفت بدهند. در کنار اینها، استفاده از تکنیکهای تحولی، صبر، ایمان به خود و شرکت در گروههای حمایتی نیز از مواردی است که میتواند به فرد در ترک اعتیاد کمک کند. در کل ترک اعتیاد یک مسیر دشوار است، اما با تصمیم پشتیبانی و تلاش مداوم، میتوان به آن دست یافت.
بهترین چیز برای ترک اعتیاد
روزهای اولیه ترک
سخت ترین روزها برای هر بیمار روزهای اولیه ترک است. این یک حقیقت انکار ناپذیر است. بیماری اعتیاد جسم، ذهن، افکار و روح افراد را درگیر می کند و با کنار گذاشتن مواد در روزهای اولیه تمام بدن به یکباره دچار شک شده و فشار جسمی، روحی و روانی را به شدت احساس می کند. بنابراین لازم است تا روزهای اولیه ترک حتما در کلینیک ترک اعتیاد بستری و تحت نظر پزشک باشید. داروهای لازم برای سم زدایی و مسکن های مورد نیاز برای کم کردن خماری و درد جسمی را طبق تجویز پزشک مصرف کنید. همچنین در حین سم زدایی بدن لازم است تا داروهای روان درمانی نیز مصرف کرده و با روانشناس جلسات مشاوره داشته باشید تا از نظر ذهنی نیز بتوانید روزهای اولیه ترک را ساده تر سپری کنید.
داروهای ترک اعتیاد به مواد مخدر
داروهای ترک اعتیاد انواع مختلفی دارند که پزشکان به نسبت شرایط مختلف هر بیمار، سن، جنسیت، میزان و نوع مواد مصرفی آن ها تجویز می کنند. تجویز این داروها خودسرانه نیست و بر اساس علمی که پزشکال طی سالیان سال تجربه به دست آورده اند انجام می شود. بنابراین به هیچ عنوان نباید خودسرانه و طبق گفته عده ای به مصرف این داروها بپردازیم. چرا که نه تنها می تواند به مرگ فرد ختم شود بلکه خود این داروها نیز در صورت استفاده نادرست اعتیادآور هستند. این داروها بسته به موادی که فرد مصرف می کند به چند دسته تبدیل می شوند.
در صورت اعتیاد به الکل: دی سولفیرام، نالتروکسان، آکامپروسات
در صورت مصرف مواد حاوی نیکوتین :فرآورده های نیکوتین دار (برچسب، آدامس، قرص)، بوپرنورفین، وارنیکلین
در صورت مصرف مواد مخدر افیونی: متادون، بوپرنورفین
برای داشتن لیستی از داروهای ترک اعتیاد می توانید به مواردی چون: متادون، کلونیدین، آنتی هیستامین و ضد افسردگی، بوپرنورفین یا b2، آنتاگونیست، نالتروکسان، دی سولفیرام، لوو – آلفا استیل – متادول، شربت تریاک و ... اشاره کرد.
عوارض مهم ترک ناگهانی مواد مخدر
به روش ترک ناگهانی مواد مخدر روش سقوط آزاد و یا ترک یابویی نیز گفته می شود. این نوع ترک اصولا بدون داشتن هرگونه علمی و تنها با خواست خود شخص مصرف کننده و یا به اجبار خانواده او انجام می شود و خطرات جبران ناپذیری در پی دارد و ممکن است دچار مرگ نیز شود. طبق آمارها نزدیکبه 47 درصد از معتادان این روش را برای ترک انتخاب می کنند اما کمترین میزان موفقیت را در پیش دارد و باعث رقم زدن عوارض زیادی می شود. طبق آمارها عموما بعد از 6 ماه گذشتن از این نوع ترک اعتیاد مجدد لغزش اتفاق می افتد. ترک های ناگهانی و اینچنینی عموما دو بعد جسمی و روحی افراد را تحت فشار خواهد گذاشت. قطع به یکباره مواد مخدر میزان فعالیت دستگاه عصبی مرکزی مغز را بیشتر می کند و چون در این روش نظارت پزشک و تجویز داروهایی برای متعادل کردن عملکرد مغز تجویز نمی شود؛ این امر وسوسه مصرف مجدد را تشدید می کند. و مساله دیگر این است که ترک ناگهانی باعث می شود که مقاومت جسم و ذهن در برابر ترک پایین بیاید و بیمار نه تنها نتواند مجدد ترک کند بلکه میزان مصرف را نیز به مراتب افزایش دهد.
درمان مجاز ترک اعتیاد
بهترین روش برای ترک اعتیاد که توسط تمام مراکز معتبر پیشنهاد می شود ترک اعتیاد با بستری شدن در کلینیک های ترک اعتیاد و تحت نظر پزشک متخصص است. ترک اعتیاد لازم است تا با مصرف دارو، سم زدایی بدن از سموم و پاک کردن ذهن به کمک داروهای روان درمانی و همچنین جلسات مشاوره گروهی و فردی انجام پذیرد. اینگونه می توان امید داشت تا بیشترین میزان رضایت از ترک و کمترین میزان بازگشت به مصرف مجدد مواد حاصل می شود.
مراحل ترک اعتیاد در نگین
اولین مرحله بعد از پذیرش بیمار در کمپ ترک اعتیاد نگین ویزیت شدن توسط پزشک متخصص است. پزشک آزمایشات لازم را برای بیمار می نویسد و معاینات مورد نیاز انجام می شود تا از نتیجه به دست آمده؛ پزشک به طور شفاف آگاهی کافی نسبت به بدن بیمار، میزان آلودگی و شرایط درمانی را به دست آورد. بعد از گذراندن این مراحل بیمار با جواب آزمایشات و تشخیص پزشک به مشاور روانپزشک مربوطه ارجاع داده می شود تا مراحل درمانی و داروهای مورد نظر برای او تجویز شود و مراحل درمانی تشخیص داده شود. سپس اقداماتی که مربوط به درمان اعتیاد آن فرد است شروع می شود. این مراحل به شکل زیر انجام می پذیرند:
- تیم پزشکی روزانه ملزم به ویزیت بیمار و بررسی روند درمان او هستند.
- در زمانبندی مشخصی آزمایشات برای بررسی میزان پاکی بیمار از مواد مخدر و سلامت جسم او انجام می شود.
- فرد معتاد موظف است تا در جلسات روزانه فردی و گروهی شرکت کند.
- در صورت لزوم جلسات مشاوره تخصصی برای افراد در نظر گرفته می شود.
مراحل درمان اعتیاد در کمپ
مهم ترین بخش درمان ترک اعتیاد پذیرش است. بسیاریاز افراد هستند که به اجبار خانواده و عزیزان خود به کمپ مراجعه کرده اند در حالی که خود همچنان معتقدند گرفتار اعتیاد نیستند و این تنها توهم خانواده آن ها است. این افراد هیچ گاه برای رهایی تلاشی نمی کنند چراکه ایرادی در عملکرد خود نمی بینند.
مرحله بعد از پذیرش داشتن یک راهنما است. این راهنما می تواند از اعضای خانواده شما، پزشک معالج و یا فردی باشد که تجربه ترک داشته و هم اکنون تجربه خود را در اختیار افراد مورد نیاز قرار می دهد.
سپس مرحله بعدی شروع دوره سم زدایی است. استفاده منظم از داروها و گذراندن این دوره یکی از مهم تین بخش های ترک اعتیاد است.
حال روزانه خود را یادداشت کنید. احساسی که تجربه می کنید. نوشتن روال درمان برای آینده بسیار کاربردی است. کمک می کند تا نه تنها در لحظه تغییرات خود را متوجه شوید و روند موفقیت خود را نیز به چشم ببینید و برای ادامه انگیزی بیشتری به دست آورید. همچنین این مراحل به شما کمک می کند تا در آینده با خواندن ای مطالب از هرگونه لغزشی خودداری کنید.
یکی از ارزشمندترین نکات در رابطه با مرکز تخصصی ترک اعتیاد نگین پشتیبانی قوی آن است. بیمار و خانواده او بعد از ترخیص همچنان این امکان را دارند تا با مشاوران و پزشکان این مرکز در ارتباط بوده و در صورت لزوم ویزیت شوند و یا در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با پزشکان در ارتباط باشند تا رهایی کامل برای بیمار اتفاق بیوفتند. متخصصان در کلینیک ترک اعتیاد نگین خالصانه تا پاکی کامل برای خدمتگذاری به بیماران آماده اند.
چگونه فرد معتاد را راضی به ترک کنیم؟
«اعتیاد خانمان برانداز است!» شاید این جمله تکراری و اغرارق آمیز تلقی شود؛ اما حقیقتی که پشت این جمله پنهان است را تا زمانی که خود یا عضوی از خانواده شما درگیر اعتیاد نباشد؛ متوجه نخواهید شد. البته که امیدواریم هیچگاه نه شما نه هیچ یک از عزیزان شما درگیر این سم مهلک نشوند. اگر فردی از نزدیکان شما درگیر این بیماری است و می خواهید در این مسیر به او کمک کنید. ما در ادامه کمی شما را برای هموار کردن این مسیر راهنمایی کرده ایم.
دیدن عزیزی که درگیر اعتیاد است شاید یکی از سخت ترین صحنه هایی باشد که در زندگی با آن روبه رو خواهید شد. البته که کمک شما به تنهایی به آن فرد امکانپذیر نیست و خود شخص نیز باید خواستار رهایی از اعتیاد باشد. حال ممکن است فرد معتاد به سادگی زیر بار ترک اعتیاد نرود! در این لحظه باید چه کرد؟
- خودتان بپذیرید: اولین مرحله پذیرش شما است. شما به عنوان کسی که قصد کمک به فرد معتاد را دارید باید از انکار خارج شوید. باید قبول کنید که عزیز شما درگیر اعتیاد است و این موضوع تا حد زیادی زندگی خود فرد و شمارا تحت شعاع قرار داده است. شاید مرحله سختی باشد اما بعد از این پذیرش است که می توانید به فرد معتاد کمک کنید.
- مطالعه کنید: دانستن همیشه مسیر را هموار می کند. اگر ندانید عزیز شما با چه شرایط روحی و جسمی ای دست و پنجه نرم می کند نمی توانید به او کمک کنید. هرچه علم شما در این زمینه بیشتر باشد؛ به همان نسبت درک بهتری نسبت به دردی که او متحمل می شود پیدا می کنید. بخوانید، تحقیق کنید و علم خود را بالا ببرید علی الخصوص در رابطه با مواد مخدری که عزیز شما مصرف می کند و عوارضی که آن مواد بر فرد معتاد می گذارد.
- برچسب نزنید: برای اینکه فرد معتاد راضی به ترک شود با برچسب زدن او را تحقیر نکنید. زدن برچسب هایی همچون بی مسئولیت، بی شخصیت، بی اراده، خودخواه و ... نه تنها فرد معتاد را به خود نمی آورد بلکه باعث لجاجت او و حتی افزایش مصرف می شود. بلکه بهترین راه شرح شرایط است. باید صادقانه برای او شرح دهید که تا چه اندازه مصرف او عوارض مخربی داشته و تاثیرات وحشتناکی بر زندگی خود فرد، شما و اطرافیانش گذاشته است.
- شرط نگذارید: ما در کلینیک نگین با کیس های بسیاری مواجه می شویم که زمانی که فرزندان خود را برای ترک به کلینیک می آورند برای ترک به او باج می دهند و وعده پول، ماشین، هزینه راه اندازی کسب و کار و ... می دهند. این کار غلط است. این کار نشان دهنده این است که فرد همچنان در انکار است و واقعیت اعتیاد خود را نپذیرفته است. هرگز به فرد معتاد برای ترک باج ندهید.
- حمایت کنید: به او اطمینان دهید که با وجود تمام سختی ها و مشکلاتی که اعتیاد او ایجاد کرده در کنار او می مانید. با حضور مستمر و شکیبانه خود و حمایت از فرد معتاد سختی مسیر را برایش هموار کنید.
در مقاله های قبل در رابطه با ترک هروئین و تریاک صحبت کردیم، در این مقاله نیز، قصد داریم ترک متادون (Methadone) را با یکدیگر بررسی می کنیم. متادون معمولا از جمله داروهایی است که برای...
ترک تریاک بر خلاف تصور افراد به معنای قطع مصرف یکباره تریاک نیست. اگر شما چند سال است که تریاک مصرفی می کنید، قطعا وابستگی شدید به استعمال آن پیدا کرده اید. در حقیقت ترک تریاک به صورت...
شیشه یکی از انواع مواد روانگردان است که امروزه از مواد مخدر نسبتاً پر مصرف می باشد. عوارض مصرف این ماده ، بسیار خطرناک و سنگین است. مصرفکنندگان این ماده در دفعات اولیه مصرف ، گاه تا...
بسیاری از افراد به ماری جوانا به چشم یک تفریح ساده نگاه میکنند و بر این باورند که اعتیاد آور نیست و عده ای دیگر بر این باورند که دسته اول خودشان را با این حرف گول میزنند و نکته ی جالب...
ترامادول یک داروی مسکن است که در داروخانه ها با اسم های مختلفی مانند بایومادول عرضه می شود و از این دارو برای تسکین درد های متوسط تا شدید استفاده می شود. مصرف این دارو اعتیاد آور است...
در روزگاران قدیم مردمان منطقه آمریکای جنوبی برای رفع گرسنگی و افزایش انرژی خود از گیاه کوکا که امروزه منبع اصلی کوکائین و کراک است تغذیه می کردند. اما بعدها استفاده از کوکائین به...
ترک هروئین یکی از مشکلاتی است که را در این مقاله بررسی می کنیم. هروئین (heroin) یکى از ترکیبات مرفین است که با عمل استیلاسیون بدست مى آید. این ماده سفید رنگ طعم تلخی دارد که پس از...
بسیاری از افرادی که اقدام به ترک اعتیاد می کنند، به خاطر درد ناشی از این کار مجبورند داروهای کمکی مصرف کنند. برخی از این داروها ممکن است آنها را وابسته کند. کلونازپام یکی از این...
پتیدین یا مپریدین که نام تجاری آن دمورال است، دارویی خوراکی یا تزریقی است که برای تسکین درد های شدید و متوسط تجویز می شود. این ماده عملکردی مشابه مورفین دارد. متاسفانه این دارو نیز...
ماده مخدر بنزای یا بونزای یک مواد مخدر تازه وارد به اجتماع است که با قیمتی ارزان در اختیار جوانان قرار می گیرد و به این صورت باعث می شود که افراد زیادی به سمت این مواد گرایش پیدا...
ریتالین در ابتدا برای درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن تولید و به داروخانه ها عرضه شد. پس از مدتی مشخص شد که از این دارو می توان برای بیماری اختلال بیش فعالی و...
شاید اعتیاد به الکل از نظر خیلی از افراد به بدی اعتیاد به تریاک ، اعتیاد به هروئین و دیگر مواد مخدر به نظر نیاید، اما حقیقت این است که الکل یک ماده بسیار اعتیاد آور است و به دلیل...
LSD، یک داروی توهم زا است که درک، افکار و احساسات کسانی که آن را مصرف می کنند به شدت تغییر می کند. اگرچه داروهای توهم زای متنوعی در بازار وجود دارد، LSD یکی از قدرتمندترین این داروها...
یکی از بیشترین امار مرگ و میر هر ساله در جهان به ماده ای برمی گردد که هیچ کس ان را نمی بیند و ان را جدی نمی گیرد. اما کشته های نیکوتین حتی از مجموع مرگ و میر های ناشی از تصادفات، قتل،...
هنگامی که برای یک سردرد ساده یا برای مواردی از این قبیل دست به مصرف قرص می زنیم، فکرش را هم نمی کنیم که یک روزی ممکن است به چنین چیزی اعتیاد پیدا کنیم. متاسفانه استفاده غیر اصولی و...
شاید بتوان گفت: ترک اعتیاد سیگار از ترک بقیه چیزهایی که انسان به آنها وابسته می شود سخت تر است. چرا؟ چون سیگار نه مثل مواد مخدر و نه مثل سایر مواردی که امکان وابستگی به آنها وجو دارد...
ترک اعتیاد کوکائین در افراد مختلف با توجه به تایمی که از کوکائین استفاده کرده اند و سلامت جسمی آن ها متفاوت خواهد بود. برعکس ترک اعتیاد مواد افیونی مثل ترک اعتیاد الکل، ترک اعتیاد...
برای ترک هر ماده مخدر اول باید آن ماده را شناخت و طریقه تاثیرگذاری و عملکرد آن روی بدن را فهمید، تا بتوان روش مناسبی برای ترکش پیدا کرد؛ پس بهتر است اول اینگونه شروع کنیم. استروئید...
مرفین یکی از داروهای تسکین دهنده و ضد دردی است که از مخدر گیاهی تریاک استخراج می شود. مقصد این مخدر در بدن، دستگاه عصبی ماست که با نشست بر روی آن در کار سیستم اختلال ایجاد می کند و به...
اعتیاد به حشیش بیشتر از اینکه یک بیماری جسمی باشد، یک بیماری روانی است. این بدان معنی است که مصرف حشیش بیشتر روی مغز و روان افراد تاثیر می گذارد بنابراین ترک اعتیاد حشیش ضروری است....
مواد توهم زا می تواند خسارات جبران ناپذیری بر جسم و روان فرد مصرف کننده ایجاد کند، ترک این مواد کاری دشوار است و اگر به شیوه غیر اصولی انجام شود عوارض شدیدتری به همراه دارد از این رو...
این روزها مخدرهای صنعتی مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود که با یک بار مصرف هم فرد را به تله می اندازند و عوارض وحشتناکی دارند؛ یکی از این مخدرها اکستازی است. این ماده روانگردان در...
فنتانیل یکی از داروهای مسکن آزمایشگاهی است که این روزها افراد را در دام خود گرفتار می کند. از فنتانیل مانند متادون و هیدروکودون برای تسکین سریع درد استفاده می شود؛ اما گاهی اوقات...