شاید شنیده باشید که تریاک کشیدن به صورت تفریحی هیچ عیبی ندارد و علاوه بر آن باعث شادابی و تداوم سلامتی می شود؛ اگر این حرف را باور کرده باشید پس این مطلب ثابت شده را که تریاک یک ماده مخدر اعتیاد آور است را به کلی فراموش کرده اید.
خواص تریاک
خواص تریاک برای زیبایی و جوانی، ترفندی است که برای فریب افراد ساده و زودباور بدون اشاره به اینکه این ماده چقدراعتیادآور و مضر است، به کار می رود. فارغ از عوارض مصرف تفننی تریاک که در ادامه در مورد آنها توضیح خواهیم داد. مصرف تفریحی تریاک که به عنوان مثال فقط جمعه ها، آن هم 1 گرم؛ کم کم فرد مصرف کننده را به جایی می رساند که هر روز سه وعده و در هر وعده 3 گرم مصرف کند. پس با توجه به موارد گفته شده می توان گفت: "یکی از بزرگترین و مضرترین عوارض مصرف تریاک به صورت تفریحی این است که مصرف کننده ای که به صورت تفریحی تریاک می کشیده است را به یک معتاد حرفه ای تبدیل می کند"
اثرات کوتاه مدت بعد از مصرف تریاک چیست؟
از آنجایی که تریاک حاوی مرفین و کدئین است، تاثیرات این ماده نیز مانند مصرف کدئین و مرفین است و به صورت آرامبخش و مسکن موقت عمل می کند و مصرف آن در اوایل : احساس سرخوشی، خواب آلودگی، رخوت و لَخت شدن بدن، احساس شل شدن عضلات را دارد. همچنین مصرف تریاک در بعضی افراد به افزایش تحرک و در عده ای دیگر به کاهش تحرک و کم شدن انرژی منجر می شود.
عوارض تریاک
تا حالا از خودتان پرسیدید عوارض مصرف تریاک چیست؟ اگر در این مورد اطلاعاتی دارید ما قصد داریم در این قسمت شما را با تمام مضرات تریاک آشنا کنیم. عوارض مصرف تریاک بر جسم و روان افراد دیده می شود.که در زیر نمونه هایی از این تاثیرات را بررسی خواهیم کرد.
- از جمله عوارض مصرف تریاک بر بدن می توان به : گیجی، پر خوابی یا بی خوابی، تغییر وزن، تنفس نا منظم، خونریزی از چشم ها، تب و لرز، مشکلات شدید پوستی، بیماری های کلیوی، کاهش ایمنی بدن، هپاتیت، ایدز و در نهایت کما مرگ اشاره کرد.
- عوارض روانی مصرف تریاک: افسردگی، توهم، بی قراری، کاهش هوشیاری، افکار خودکشی، بی مسئولیتی در محیط کاری و درسی، کمبود اعتماد به نفس و ...
- عوارض تریاک بر مغز و قلب: سکته قلبی، سکته مغزی، تشنج، نارسایی قلبی، پارگی رگ های قلب، لخته شدن خون در مغز و ...
- مصرف تریاک روی معده افراد نیز تاثیر می گذارد. از عوارض تریاک بر معده بالا رفتن اشتها در بعضی از افراد که باعث کاهش وزن می شود و از بین رفتن اشتها که با خود از دست دادن وزن و بیماری هایی مانند انورکسیا را در پیش رو دارد.
مصرف تفننی تریاک
چطور مصرف تفننی یا تفریحی فرد را به سمت معتاد شدن می کشاند؟
شاید این داستان را شنیده باشید که فردی امروز معتاد شده، قبلا با خود گفته بود: "فقط روزهای تعطیل می کشم" که از بخت و اقبال بد این فرد و فرارسیدن تعطیلات عید نوروز؛ آن شخص بعد از 13 روز مصرف پشت سر هم روز چهاردهم هم کشید!
این داستان شاید کلیشه ای و تکراری باشد و حتی دارای کمی بار طنز نیز با خود حمل کند، ولی وقتی به عواقب و عوارض این موضوع نگاه میکنیم متوجه می شویم که این موضوع اصلا شوخی بردار نیست.
وقتی فرد به صورت تفریحی هر 10 روز 2 گرم مصرف می کند، کم کم بعد از یک مدت حالتی که بعد از کشیدن تریاک به او دست می دهد برای او تکراری شده و دوست دارد مراحل بعد نشئگی را تجربه کند، همین امر باعث می شود که 2 گرم خود را 3 گرم کرده و 10 روز خود را 8 روز کند.
مصرف تریاک خام
عوارض خوردن تریاک خام با کشیدن آن تفاوت زیادی ندارد و شامل مشکلات ایجاد شده در دستگاه گوارش می گردد.تفاوت عمده این دو روش فقط در زمان شروع نئشگی است و در استعمال خوراکی، فرد دیرتر نئشه می شود.
چطور بفهمیم که مصرفمان تفننی است یا نه؟
برای این کار باید ابتدا تفاوت میان درجه های مختلف مصرف کردن را بدانید:
مصرف کننده تفننی
_ چند وقت نه یک بار در موقعیت ها و موارد خاص مصرف می کند
_ تا دیر نشده می تواند مصرف را به راحتی کنار بگذارد
_ بعد از مصرف موادحال خوبی به او دست می دهد و نسبت به مواد واکنش عادی دارد.
مصرف کننده قهار!
_ برای فرار از مشکلات و تحمل فشار زندگی مصرف می کند؛
_ برای به دست آورد نشئگی که در روزهای اول بوده بیشتر و بیشتر مواد مخدر مصرف می کند؛
_ در صورت نبودن مواد احساس بی قراری می کند؛
_ علاقه خود را به لذت های ساده از دست می دهد؛
_ روند بی سر و سامانی و عدم تمرکز بر روی مسائل در زندگی، شغل و تحصیلات او آغاز می شود؛
_ منزوی و گوشه گیر می شود.
نکته: اگر فرد در این مرحله واقعا بخواهد که مصرف را کنار بگذارد، قدرت کافی برای انجام این کار را دارد.
معتادان مزمن
اعتیاد این افراد سه مرحله دارد که به صورت زیر است:
مرحله اول: این افراد مصرف تریاک را هدف وجود خود بر روی کره ی زمین می دانند و از این کار بسیار خوشحال هستند و لذت می برند و دوست دارند بیشتر و بیشتر مصرف کنند، این افراد برای خود یک شخصیت کاذب که بسیار قوی و با اعتماد به نفس است می سازند.
مرحله دوم: در این مرحله مغز این افراد به مصرف تریاک عادت کرده و برای اینکه مغز حالت عادی داشته باشد باید از مواد مخدر استفاده کند. این افراد مدام در هجوم کابوس و افکار آشفته و پریشان هستند و همین موضوع باعث می شود که کم کم سلامت عقلی آنها از بین برود و از خود رفتار های خشن و عصبی بروز بدهند و با اینکه می داند که مواد برای او مضر است، نمی تواند آن را رها کند. در این مرحله بیماری اعتیاد به طور کامل شکل گرفته و نیاز فرد به مواد مخدر هر روز بیشتر از دیروز خواهد شد و ارتباط خود را با خانواده، دوستان و جامعه از دست می دهد.
مرحله سوم: در این مرحله فرد به طور کل از زندگی نا امید شده و در برابر مصرف مواد مخدر عاجز و ناتوان است و نمی تواند زندگی خود را اداره کند و برای انجام فعالیت های روزمره به تریاک نیاز شدید دارد. در صورتی در این مرحله به بدن فرد معتاد به انداره کافی یا اصلا مواد نرسد فرد دچار خماری شدید می شود؛ فرد مصرف کننده در این مرحله از زندگی خود نا امید شده و مدام به خود کشی فکر می کند.
البته باید بدانید که ترک اعتیاد در همه ی مراحل ممکن است، فقط کافیست به خود ایمان داشته باشد و برای ترک اعتیاد تریاک با مرکز بستری ترک اعتیاد نگین در ارتباط باشید.
من نزدیکنترین افراد که میشناسم که کم همنیستند از 16 سالگی میکشیدند الان بالای 70 سال هستند ولی سالم فرزندان خوب و زندگی شاد دارند
درود
مصرف هر نوع مواد مخدر، مخصوصاً تریاک، میتونه اثرات مخربی روی سلامتی و کیفیت زندگی داشته باشه، حتی اگر در کوتاهمدت این اثرات قابل مشاهده نباشه. افرادی که بهظاهر سالم موندن، استثنا هستند و نباید باعث بشه که خطرات واقعی مواد مخدر نادیده گرفته بشه!
بهترین راه برای حفظ سلامتی و زندگی شاد برای خود و خانواده، دوری از هر نوع مواد مخدر و تمرکز بر عادات سالمه.
هیچ چیزی بالاتر از اراده برای ترک اعتیاد نیست.
سلامت و پیروز باشید
و هم مطمئنم و هم خوشحالم که اتفاقی اینجا نیومدی داداش گلم.
درود
ممنون از کامنت حمایتگرانهتان. وجود حمایت و همراهی شما برای بسیاری از افراد در مسیر ترک اعتیاد بسیار ارزشمند است.
بله، ترک اعتیاد معمولاً با درد و مشکلات جسمی و روانی همراه است، و نیاز به حمایت حرفهای و تلاش فردی و و مشاوره، با متخصصین مرکز ترک اعتیاد و جلسات منظم مشاوره گروهی و فردی در مراکز ترک اعتیاد دارد.
52 سالمه بیماری افسردگی واضطراب داشتم چند سال دارو مصرف کردم به این نتیجه رسیدم که دارو ها برای من درمانی نداره
کم کم رفتم بسوی سیخ وسنگ تریاک اول تفننی کم کم دائمی تریاکهای حالا آشغالهای خود ساز هستند وبسیا رگران که خیلی از اونا رو نمیشه کشید
اگه تا بحال نیمه توجیهی در سنین بالا بود
آلن دیگه نیست بروید دنبال ترک هر روز نروید ضررش بیش از دیروز
4 سال دائم می کشیدم روزی یک گرم
رفتم مرکز ترک اعتیاد با قرص ب2 وقرص کمکی گذاشتم کنار
همیشه معتادان را مسخره میکردم و میگفتم اینا کنترل خودشون را ندارند و من محاله معتاد بشم من میفهمم من با هوشم من تحصیلکرده هستم من .....
ولی بالاخره کار خودش را کرد
پس تو هر نقطه ای که هستید فکری بحال کاهش و ترکش بکنید
من روزی یکو نیم شیره میزدم . هر سری با ب2 میزاشتم کنار و برمیگشتم این سری قرص هم داشتم ولی نخوردم و درده خماریشو ب جون خریدم بخاطر اول خودم و آینده بچه هام . الانم تازه شبه شیشم پاکی ب امید الله .
انشالله همه پاک بشن فقط همت میخواد و اینکه وقتی میکشی باس فکر خماری پس دادنم باشی
خوب تو ** می خوری میکشی
لطفا کامنتمو بذارین همه ببینن