داروهای ترک اعتیاد و لاغری را از عطاری ها نخرید
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با هشداری چندباره نسبت به خرید داروهای ترک اعتیاد و لاغری از عطاری ها، گفت: برخی از داروهایی که از این واحدها کشف شده حاوی مواد مخدر «شیشه» بودهاند و وزارت بهداشت و نیروی انتظامی باید موظف به نظارت و کنترل بر عرضه این مواد در عطاری ها باشند لذا به شهروندان توصیه میکنیم این اقلام را به هیچ عنوان از عطاری ها تهیه نکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پیشگیری نوین از ایسنا، علیرضا جزینی در نشست خبری خود که با محوریت عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در چهار ماه نخست سال جاری برگزار شد، با اشاره به سیاست های ستاد با نگاه بر برنامه ششم توسعه گفت: در حال حاضر در حال تدوین و تنظیم برنامه ششم توسعه هستیم و در این برنامه مبارزه همه جانبه با انواع مخدرها و روانگردان ها با هدف کاهش 25 درصدی مصرف تا پایان برنامه ششم از اهداف ماست.
وی با بیان اینکه ایران دارای بزرگترین مراکز درمان اعتیاد در سطح منطقه است، گفت: پلیس ایران بنا بر اظهارات سازمان ملل دارای سیستم مقابلهای سرآمدی در خصوص برخورد و مقابله با جرایم ناشی از مواد مخدر است و نیروی انتظامی ایران دارای بیشترین کشفیات در حوزه روانگردان ها و مخدرها در دنیا بوده؛ به عبارت دیگر پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در سطح جهانی است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: توجه به کاهش آسیب از فرآیندهای موثر در خصوص مقابله با مخدرها، محرک ها و روانگردان ها است و در حال حاضر در این راستا قوانین سختگیرانه در رابطه با مبارزه با مواد مخدر محور اصلی فعالیتهای ما را تشکیل میدهد.
وی با اشاره به آمارهای خط ملی اعتیاد گفت: در سال 93، 400 هزار نفر و در 4 ماهه نخست سال جاری 113 هزار و 400 نفر با این سامانه تماس گرفته اند که این آمار نشانگر رشد 120 درصدی تماس ها با خط ملی اعتیاد نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته است.
جزینی ادامه داد: 82 درصد از تماس گیرندگان با این خط تلفنی زنان بودند که 29/5 درصد همسران، 28 درصد مادران و 18 درصد مردان بودهاند. همچنین 78 درصد تماس گیرندگان خود مصرف کننده نبودند بلکه تقاضای ارائه راهکارهای پیشگیرانه داشتند.
وی همچنین گفت: 32 درصد از تماس گیرندگان نیز سوالاتی در خصوص روانگردان شیشه داشتند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم تقویت این خط ملی تاکید کرد و افزود: در حال حاضر به علت اینکه مردم نیازمند آگاهی و اطلاعات در خصوص آسیب های مواد مخدر، محرک و به ویژه مواد صنعتی هستند، لازم است این خط تلفنی را تقویت کنیم.
جزینی همچنین با اشاره به حضور ستاد مبارزه با مواد مخدر در دانشگاهها و مراکز آموزشی و همچنین انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه علامه طباطبایی و تربیت مدرس در سال گذشته، عنوان کرد: سعی کردیم ابعاد آموزشی و پژوهشی و فرهنگی را در حوزه مبارزه با مواد مخدر تقویت کنیم و طی روزهای آینده با دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور تفاهم نامهای را در خصوص پیشگیری از اعتیاد امضا خواهیم کرد زیرا داشتن کادری تخصصی و پیشگیری از اعتیاد برای ما بسیار مهم و ضروری است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین به تشکیل 3000 نمایشگاه سیار برای پیشگیری از اعتیاد در بین دانش آموزان اشاره کرد و گفت: در حوزه دانش آموزی به تهیه شیوه نامه آموزشی و هم زمان شیوه نامه درمانی برای دانش آموزان مصرف کننده پرداختهایم و در این راستا کارگاههای آموزشی را برگزار و تلاش میکنیم افراد و معلمان را به عنوان کادر متخصص آموزشی در این راستا تربیت کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 270 نفر از معلمان و افراد دخیل در این حوزه تحت آموزش قرار گرفتهاند که در مجموع 400 هزار نفر در محیطهای دانش آموزی و دانشجویی و 50 هزار نفر در محیط های کاری تحت آموزش های پیشگیری از اعتیاد قرار گرفته اند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر در محیط های صنعتی آمارها نشان دهنده حضور 21 درصدی مصرف کننده به انواع مخدرها، محرک ها و روانگردان ها و همچنین در سطح محلات نیز یک میلیون نفر برای پیشگیری از آسیب های اولیه از اعتیاد آموزش دادهایم.
جزینی همچنین تاکید کرد که تمامی سازمانهای دولتی و غیر دولتی مکلف به برگزاری شش ساعت آموزش پیشگیری از اعتیاد برای کارکنان خود شده اند که تاکنون 11 هزار و 200 نفر تحت این آموزش ها قرار گرفته اند و در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز آموزش های مجازی برگزار شده است که 200 نفر تحت این آموزش ها قرار گرفتهاند.
وی همچنین به اجرای برنامه مشترک خانواده و مدرسه درسال 93 اشاره کرد و گفت: اجرای این برنامه در سال گذشته اثرات خوبی داشت و بنا داریم در سال جاری نیز این برنامه را در سراسر کشور گسترش دهیم. متاسفانه هنوز تمرکز و اجرای دقیق پیشگیری از اعتیاد در محیط های آموزشی کشور وجود ندارد و این نقص ستاد مبارزه با مواد مخدر در این مسأله هست. در آموزش و پرورش، کارشناس منتقد در حوزه آسیب های اجتماعی و خصوصا در عرصه اعتیاد به مواد مخدر نیازی ضروری است و همچنین در حوزه دانشجویی نیز کنترل و نظارت بر خانههای مجردی دانشجویی الزام آور است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: مصرف مخدر و روانگردانها در خانههای مجردی و دانشجویی وجود دارد که در حال حاضر برخی از این خانهها تحت نظارت دانشگاهها هستند. اگر به اماکنی که تحت نظارت سازمان های دولتی و وزارتخانههای بهداشت و علوم هستند، توجه کافی در حوزه پیشگیری از اعتیاد داشته باشیم، گام موثری در این خصوص و مقابله با مواد مخدر برداشتهایم.
وی در ادامه بر لزوم نظارت بر خانههای مجردی از طریق اطلاع رسانی مردمی اشاره کرد و گفت: توصیه ما این است که باید خانههای مجردی را توسط مردم و افرادی که این خانهها را اجاره میدهند، کنترل کنیم.
جزینی همچنین به قرار گرفتن متون درسی ویژه با موضوع پیشگیری از مصرف مواد مخدر در مقطع اول متوسطه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: امسال نیز این متون به کتب درسی دانش آموزان متوسطه دوم اضافه خواهد شد زیرا موضوع آموزش پیشگیرانه در حوزه مصرف مواد مخدر در کلیه کتب آموزشی اعم از راهنمایی و دبیرستان ضروری است.
وی همچنین در مورد تماس های برقرار شده با ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 93 در ارتباط با مقابله با مصرف مخدر گفت: در سال گذشته 440 هزار گزارش مردمی و در چهار ماهه نخست سال جاری 110 هزار گزارش در ارتباط با مقابله با مصرف مواد داشتهایم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه یکی از چالشهای ستاد مبارزه با مواد مخدر را عدم واگذاری اعتبارات پیشگیرانه در حد 80 درصد مشخص شده در سند جامع پیشگیری دانست و افزود: همچنین در حوزه توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد در سال جاری 82 مرکز غیر مجاز شناسایی و 20 مرکز را پلمپ کردهایم و می توان گفت در 10 استان کشور اکنون هیچ مرکز غیر مجازی در خصوص ارائه خدمات درمان اعتیاد وجود ندارد.
وی در پاسح به نگرانیهای مربوط در مورد آگاهی از مراکز درمانی مجاز گفت: مردم می توانند آدرس مراکز درمانی مجاز را از سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر و یا از طریق شماره تلفن 09628 و همچنین بهزیستی استان و یا دانشگاه علوم پزشکی استان ها دریافت کنند.
همچنین میتوانید برای آگاهی از نحوه ی خرید مسکن ها از لینک زیر استفاده کنید.
مسکن های حاوی مواد مخدر باعث دردهای مزمن می شوند.
با تشکر. مرکز بستری ترک اعتیاد نگین
جزینی همچنین از اختصاص شش میلیارد و 100 میلیون تومان برای اشتغال بهبود یافتگان در سال جاری خبر داد و گفت: همچنین تا سقف 10 میلیون تومان در حوزه اشتغال، به ویژه کارآفرینی بهبود یافتگان اختصاص یافته است.