بسیاری از افرادی که اقدام به ترک اعتیاد می کنند، به خاطر درد ناشی از این کار مجبورند داروهای کمکی مصرف کنند. برخی از این داروها ممکن است آنها را وابسته کند.
کلونازپام یکی از این داروها است که جزو قرص های خواب آور محسوب شده و در مواقع ترک هروئین به بیماران تجویز می شود. اما مصرف بیش از اندازه این قرص می تواند فرد را معتاد کند.
آیا کلونازپام اعتیاد آور است؟
مصرف کلونازپام برای 1 الی 2 بار منعی ندارد. اما متاسفانه معتادان به هروئین برای جایگزین کردن هروئین از این قرص استفاده می کنند.
این قرص با تاثیر مستقیمی که روی سیستم عصبی مرکزی افراد می گذارد موجب اختلالات شدید در فرد شده و عوارض شدیدی را به همراه دارد. از مهمترین عوارض مصرف این قرص می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عوارض مصرف کلونازپام
- درد عضلانی
- حساسیت های پوستی
- اختلالات تنفسی
- اختلالات دیداری
- سرگیجه
- تکرر ادرار و ...
در صورت تداوم مصرف کلونازپام فرد دچار خواب آلودگی شدید شده و به فراموشی مبتلا می شود.
راه های ترک کلونازپام
روش های زیادی برای ترک کلونازپام وجود ندارد. تنها راه این است که فرد مصرف آن را به طور دائم قطع کند. از آنجایی که اعتیاد به کلونازپام شباهت زیادی به اعتیاد به هروئین دارد، بهتر است فرد فرایند درمان را در کلینیک و تحت نظر پزشک انجام دهد.
معمولا 10 الی 14 روز طول می کشد تا تاثیرات این قرص از بدن فرد خارج شود. اما عوارض مصرف آن ممکن است تا ماه ها در بدن بیمار باقی بماند.
ترک کلونازپام در خانه
متاسفانه معضل خوددرمانی در جامعه ما رواج پیدا کرده است. به گونه ای که بسیاری از افراد هر درد یا بیماری را یک مشکل کوچک پنداشته و اقدام به خود درمانی می کند.
باید گفت که اعتیاد چیزی نیست که در خانه درمان شود. در طول ترک اعتیاد ممکن است فرد دچار توهم و تشنج شود. از این رو فرایند ترک اعتیاد چه به مواد مخدر چه به قرص باید در کلینک و زیر نظر پزشک صورت گیرد.
کلینیک های مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارند که تنها باید به مواردی اعتماد کرد که پروانه مجاز از وزارت بهداشت داشته باشند. متاسفانه برخی از مراکز ترک اعتیاد به دلیل نداشتن استانداردهای لازم برای بیماران مشکلاتی را فراهم می کنند.
جایگزین قرص کلونازپام
گفتنی است که در حال حاضر هیچ جایگزینی برای قرص کلونازپام وجود ندارد. بنابراین تمام تجویزهایی که برای این دارو صورت می گیرد صحت نداشته و نباید گول هیچ کدام را خورد.
برخی از افراد سودجو قصد دارند تا با تجویز داروهایی نظیر دیازپام و لورازپام آنها را جایگزین قرص کلونازپام جا بزنند. این کار تنها یک راه درآمدزایی بوده و نباید به آن اعتنا کرد.
عوارض ترک ناگهانی قرص کلونازپام
پس از بررسی های انجام شده مشخص شده است که ترک ناگهانی قرص کلونازپام باعث بروز عوارض زیر می شود:
- اضطراب و نگرانی شدید
- تشنج و رعشه
- بی خوابی
- حملات پنیک
- لرزش دست و گرفتگی های عضلات شکم و معده
- تحریک پذیری شدید
- آلرژی
- مشکلات اعصاب و روانی زیاد
متأسفم که با چنین شرایط سختی روبرو هستید. متوجهام که ترک این داروها و مقابله با عوارض جانبی آنها بسیار دشوار است و نیاز به حمایت و مشاوره حرفهای دارید.
پیشنهاد میکنم هرچه سریعتر با پزشک یا مشاور متخصص کلینیک نگین صحبت کنید. آنها میتوانند به شما در مدیریت اضطراب و افکار منفی کمک کنند و برنامهای مناسب برای بهبودی شما ارائه دهند. همچنین، توجه به سلامت روان و دریافت حمایت از خانواده و دوستان میتواند مفید باشد.
در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی با کلینیک نگین تماس بگیرید، ما در تمامی مراحل ترک اعتیاد شما را یاری می کنیم
امیدوارم به زودی وضعیت شما بهبود یابد و آرامش بیشتری پیدا کنید.
با آرزوی سلامتی و بهبودی شما