اعتیاد یکی از معضلات بزرگ جامعه است .باید برای تشویق افراد معتاد به ترک تلاش بسیاری کرد و جامعه را به زندگی سالم دعوت کرد. ترک اعتیاد با توجه به نوع ماده مخدر، میزان مصرف، زمان مصرف و ... عوارضی به همراه دارد که این عوارض به صورت موقتی ظاهر می شوند و پس از سم زدایی کامل بدن این عوارض کم و پس از مدتی از بین می روند. یکی از راه های ترک اعتیاد تغذیه و تأمین غذای مناسب است، زیرا با تغذیه درمانی بسیاری از نیازها رفع می شوند و کمک می کند عوارض ترک و علائم خماری کمتر نمایان شوند. یکی از عوارض ترک اعتیاد اسهال است که حتی تا مدت ها پس از ترک نیز ممکن است وجود داشته باشد دقت کنید برای درمان این مشکل باید رژیم غذایی مناسبی را در دنبال کنید که این اختلال را تا حد امکان رفع کند. افراد معتاد اغلب دچار یبوست هستند که پس از ترک فرد به دلیل خروج مواد مخدر و سم زدایی بدن دچار اسهال می شود. درمان اسهال بعد از ترک اعتیاد راه های بسیاری دارد که با تنظیم رژیم غذایی، مصرف داروهای مناسب و ... می توان تا حد زیادی آن را از بین برد. برای اطلاع از اینکه ترک اعتیاد چند روز طول میکشد؛ بستگی به شرایط هر بیمار، لازم است تا با متخصصان مربوطه در کلینیک ترک اعتیاد نگین صحبت کنید و در صورت لزوم مشاوره رایگان دریافت کنید.
نکاتی برای مقابله با درد معده و اسهال در هنگام خروج مواد مخدر
همانطور که می دانید اعتیاد می تواند سبب آسیب رسانی به فرد معتاد و اطرافیان آن باشد و زمانی که فرد تصمیم به ترک اعتیاد دارد باید آگاه باشد که عوارض ترک را تحمل کند و از روشی برای ترک استفاده نماید که کمترین درد و علائم را دچار شود. اسهال و معده درد از شایع ترین عوارض ترک اعتیاد هستند که در دو مرحله خماری دیده می شوند. برخی افراد برای ترک دچار تردید می شوند، زیرا از عوارض ترک اعتیاد ترس دارند، در صورتی که با مشاوره صحیح می توان افراد معتاد را قانع کرد که با رعایت برخی نکات می توان با درد معده و اسهال هنگام خروج مواد مخدر مقابله کرد. در زیر به برخی از نکات مهم برای مقابله با اسهال و درد معده بعد از ترک اشاره شده است
- تا حد امکان آب بنوشید
- ماست بخورید ( در ماست باکتری هایی فعالیت می کنند که می توانند شدت و مدت اسهال را کاهش دهند)
- از خوردن غذاهای تند، نوشیدنی های گرم، مواد غذایی و میوه های اسیدی و ... اجتناب کنید
- از مواد غذایی مانند برنج سفید، موز و ... بیشتر استفاده کنید
- از مصرف مواد کافئین دار خودداری کنید
- با دکتر متخصص در این زمینه مشورت کرده و از داروهای مناسب برای درمان استفاده نمایید
قرص اسهال ترک اعتیاد
همانطور که گفته شد ترک اعتیاد عوارض موقتی به همراه دارد و یکی از آن ها ایجاد اسهال است. افرادی که دچار اعتیاد هستند اغلب به دلیل مصرف مواد مخدر یبوست دارند و پس از ترک این یبوست از بین می رود و فرد دچار اسهال می شود. در برخی موارد اسهال بسیار شدید است و تا چند هفته باقی می ماند، از این رو باید روشی برای درمان این عارضه پیدا کرد، زیرا اسهال بدن را دچار کم آبی شدید می کند. رفع این مشکل بسیار حائز اهمیت است. قرص ها و داروهای بسیاری وجود دارند که اسهال را در معتادان در حال ترک درمان می کنند. بهترین و کم عارضه ترین قرص های اسهال برای ترک اعتیاد لوپرامید و دیفنوکسیلات است، این قرص ها باید توسط پزشک با دوز مشخصی تجویز شوند، زیرا اگر میزان استفاده بیش از تجویز باشد ممکن است فرد دچار وابستگی، اوور دوز و حتی مرگ شود. عملکرد اکثر قرص های اسهال به گونه ای است که حرکات روده، سرعت هضم، ترشحات روده و ترشحات معده را کاهش می دهد، از این رو روده کوچک زمان بیشتری دارد تا مایعات و دیگر مواد را جذب کند. این قرص ها به گونه ای ساخته می شوند که تقلید کننده گیرنده مواد مخدر باشند و در دستگاه گوارش تعادل ایجاد کنند. اگر می خواهید اسهال را بعد از ترک اعتیاد درمان کنید، حتما باید با پزشک مشورت کنید و سرخود دارو مصرف نکنید. شما می توانید با پزشکان متخصص مرکز ترک اعتیاد نگین این مشکل خود را درمان کنید.
مشکلات گوارشی بعد از ترک تریاک
بعد از ترک تریاک، عوارض ناشی از ترک در بدن بیمار نمایان می شود. یکی از این مشکلات که پس از قطع مصرف تریاک نمایان می شود، مشکلات گوارشی است. شدت علائم و مشکلات ترک تریاک به شدت اختلال سوء مصرف تریاک بستگی دارد. هرچه دیرتر تریاک ترک شود و مصرف بیشتر باشد، مشکلات ناشی از ترک آن بیشتر میشود. در واقع هرچه بیشتر به بدن ضرر برسانید، بعد از ترک علائم و مشکلات بیشتری را تجربه می کنید. هرچند عوارض ترک تریاک آزار دهنده است، ولی بدون بیماری زمینه ای و به تنهایی کشنده نیست و به مرمر زمان و با تقویت بدن حل شدنی است. استفراغ یکی از علائم شایع ترک تریاک است که اگر فرد به شدت استفراغ کند، ممکن است بخشی از محتویات معده وارد ریه شود و به شدت خطرناک است. برای رفع این موضوع در زمان پس از ترک تریاک، تحت نظر پزشک معالج خود باشید. علاوه بر استفراغ، اسهال و یبوست نیز از عوارض ناشی از ترک تریاک است. در کلینیک ترک اعتیاد نگین درمان کامل عوارض ناشی از ترک تریاک انجام میشود. علاوه بر موارد ذکر شده مصرف تریاک باعث عوارض مختلفی بر سیستم گوارش و معده افراد می شود که شامل زخم معده، رفلاکس معده، خونریزی معده، مشکلات هضم غذا، انسداد دهانه خروجی معده است که پس از ترک تریاک نیز همراه فرد است تا درمان شود. مشکلات ناشی از ترک تریاک باعث می شود که افراد را به سمت مصرف دوباره تریاک تشویق کند. در واقع ممکن است فرد درمان اعتیاد را با این علائم ناراحت کنند رها کند و به امید رها شدن از این مشکلات دوباره تریاک را مصرف کند. یکی از راه های رهایی از مشکلات گوارشی بعد از ترک تریاک، برنامه غذایی مناسب و ورزش است که در مراکز ترک اعتیاد توسط پزشک تجویز می شود. دکتر با ارائه برنامه غذایی بعد از ترک تریاک می تواند به تقویت بدن بیمار کمک کند. طبق نظر پزشک فرد ترک کرده باید شش وعده غذایی سبک را به صورت منظم مصرف کند و مصرف کافئین و شیرینی را تا حد زیادی کاهش دهد. مصرف فراورده های طبیعی تا حد زیادی می تواند سلامتی شما را بهبود ببخشد و مشکلات گوارشی شما را حل کند. شما می توانید با کمک پزشکان متخصص کلینیک ترک اعتیاد نگین مشکلات گوارشی بعد از ترک تریاک را رفع کنید و آرامش و زندگی سالم بعد از ترک را تجربه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران مرکز ترک اعتیاد نگین در ارتباط باشید.
پزشک خیلی روش ها رو میدونه که ما نمیدونیم
سلام خانم سیمین وقت شما به خیر
امیدواریم که گدر به زودی سلامتیشان را به دست بیاورند. بهترین راه این است که به پزشک مراحعه کنید و شرایط را توضیح دهید تا مطابق با وضعیت بیمار دارو تجویز کنند.
به امید سلامتی