اثربخشي مهارت "تاب‌آوري" در پيشگيري از اعتياد

کارشناس ارشد مطالعات اجتماعی گفت: در پيشگيري از اعتياد، مهارت‌هاي زندگي از جمله تاب‌آوري و خودكنترلي نقش مهمي دارند، وجود اين مهارت باعث مي‌شود كه فرد در مقابل مشكلات مقاومت بيشتري داشته باشد.


دکتر محمد ایمانی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر استفاده صحیح از تکنولوژی روز دنیا گفت: هر پدیده و تکنولوژی جدیدي در عين حال كه امکانات خوب و مفیدي را در اختیار انسان قرار مي‌دهد، مي‌تواند فضای مخربي را هم براي انسان بوجود آورد.


وي افزود: امروزه از فضای مجازی هم می‌توان در کسب و کار مفید استفاده كرد و هم در كسب و كار خلاف همچون قاچاق مواد مخدر. لذا فضای مجازی فقط یک بستر است و بستگي دارد انسان‌ها از آن چطور استفاده کنند.


اين كارشناس ارشد مطالعات اجتماعي بيان داشت: جوان جامعه امروز، با مسائل و عوامل مختلفی همچون خانواده، دوستان، همسالان، و جامعه مواجه است؛ با توجه به اين امر، اگر شاهد گرايش جواني به سمت و سوي اعتياد به مواد مخدر بوديم، علاوه بر ريشه‌يابي علت اعتياد در او، بايد نقش اين عوامل را هم در گرايش به اعتياد بررسي و تحليل كنيم.


ایمانی یادآور شد: افرادی که به مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند میزان مقاومت‌شان در مقابل مسائل و مشکلاتی که برایشان پیش می‌آید، بسیار پایین است و مهارت خودکنترلی در اين زمينه ندارند.


وي تصريح كرد: عدم برخورداری فرد از مهارت خودکنترلی باعث می‌شود که این فرد زودتر از بقیه افراد عادي، به مواد مخدر گرایش يابد و وابسته شود.


مدرس دانشگاه افزود: جواني كه دچار مشکلات روحی و روانی مي‌شود، باورش این است که برای دوری از این مخمصه‌ها و رسیدن به آرامش و ریلکس شدن نیاز به یک ماده تسكين‌كننده است، او در ابتدا به مصرف دخانیات و سیگار روی می‌آورد و در مرحله دوم به سراغ مصرف مواد مخدر مي‌رود.


ایمانی با اشاره به اثربخشی دو مهارت "خود کنترلی" و "تاب‌آوري" در پیشگیری از اعتیاد افراد جامعه بيان داشت: نبود اين دو مهارت در فرد از علل عمده‌ي گرايش به اعتياد محسوب می‌شود، يعني شخص، براي رهايي از مشكلات قدرت تحمل ندارد و براي كاهش فشار حاصله از آن، به سمت مصرف مواد مخدر مي‌رود.


وی بیان داشت: به عقیده من "گروه همسالان"، نقش مهمی در گرايش یا عدم گرایش افراد به اعتياد دارد، برخی جوانان با اولين پيشنهاد از سوي همسالان و دوستان ناباب، حس می‌کنند با مصرف مواد، با‌کلاس‌تر مي‌شوند در حاليكه نمي‌دانند كارشان قبيح بوده و عاقبتش نابودي است، در عین حال افراد دیگری سالها با دوستان سالمی در ارتباط هستند که تا دوران کهنسالی هم لب به سیگار نزده‌اند.

منبع:روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر97.07.25

دیدگاه‌ها  
سلام ممنون از اطلاع رسانیتون. مرسی خیلی کمک کننده بود
نوشتن دیدگاه

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.