اعتیاد به هروئین

اعتیاد به هروئین با توجه به تحقیقات انجام شده با سلامت روانی افراد در ارتباط است.  بر اساس تحقیقات حدود ۷۵ درصد مصرف‌کنندگان هروئین بر اثر اختلالات اضطراب، افسردگی، اختلال دوقطبی و پیش‌فعالی به هروئین اعتیاد پیدا میکنند. هنگامی که فرد هروئین مصرف میکند معمولا احساس خوشایندی را تجربه خواهد کرد و به دلیل این احساس شادی وی احتمال اینکه دوباره به این ماده روی بیاورد و پی در پی از آن استفاده کند را دارد. اعتیاد به هروئین در زمان کوتاهی (معمولا 21 روز) به دلایل اثرات قوی روی مغز و وابستگی شدید بوجود می آید.

هروئین چیست و چگونه بدست می آید؟ 

هروئین یک داروی مخدر است که از مرفین ساخته شده است. این ماده از غلاف بذر گیاه خشخاش گرفته میشود. هروئین شکل تغییر یافته مرفین است. ابتدا شیره از غلاف گل خشخاش خارج می شود. در اولین تغییر روی این شیره مرفین بدست می آید و بعد از آن با بوجود آمدن یک تغییر شیمیایی روی مولکول های مرفین " هروئین " استخراج میشود.
این گیاه بیشتر در جنوب شرقی و جنوب غربی آسیا ، مکزیک و کلمبیا رشد میکند. هروئین به صورت یک پودر سفید یا قهوه ای رنگ یا یک ماده چسبنده سیاه رنگ که به آن "قیر سیاه" نیز میگویند.

انواع هروئین

تاریخچه هروئین

در سال 1874 هروئین توسط یک دانشمند آلمانی ساخته شد. هروئین توسط شرکت bayer در سال 1895 به عنوان یک داروی بدون نسخه به بازار ارائه شد. تاثیر این ماده به حدی شگفت آور بود که اسم آن "هروئین" برگرفته از کلمه heroisch یا قهرمان در زبان آلمانی انتخاب شد. در ابتدا هروئین به عنوان یک داروی جایگزین مرفین برای درمان سرفه تجویز میشد زیرا تصور بر این بود که هروئین خواص اعتیاد آور مرفین را به همراه ندارد. شرکت بایر قصد داشت دارویی جایگزین مرفین (که در آن زمان یکی از داروهای اعتیاد آور معروف بود) ولی بدون خاصیت های اعتیاد آور به بازار معرفی کند. اما بر خلاف انتظارات این شرکت بعد از مدتی هروئین به اعتیاد آور ترین داروهای مصرفی تبدیل شد.
امروزه هروئین هنوز هم جز یکی از شایع ترین مواد های اعتیادآور است.

هروئین چگونه مصرف میشود؟ 

هروئین به صورت تزریقی، استنشاق از راه بینی، مصرف به صورت کشیدن یا تدخین صورت میگیرد. هروئین خالص یک پودر سفید رنگ و تلخ مزه است. هروئین خالص بیشتر به صورت اسنتشاقی استفاده میشود . اما قیر سیاه که هروئین غیر خالص است بیشتر به صورت تزریقی در رگ، ماهیچه و یا زیر پوست مصرف میشود.

هروئین چیست

- مصرف خوراکی هروئین

این روش مصرفی هروئین یکی از روش های غیر معمول تر است چرا که در این روش هیجان زیادی وجود ندارد و اثرات آن ضعیف تر است. دوز مصرف هروئین به صورت خوراکی از مصرف خوراکی مرفین بالاتر است. میتوان گفت حداکثر غلظت پلاسمایی مصرف خوراکی هروئین حدود دو برابر مرفین خوراکی است.

- تزریق هروئین:

مصرف تزریقی هروئین خطرات بیشتری برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت. برای مصرف هروئین به صورت تزریقی ابتدا این ماده را در آبلیمو یا قرص ویتامین ث حل میکنند این ماده را حرارت داده و آن را از طریق عضلات، رگ یا زیر پوست به خود تزریق میکنند. نحوه مصرف هروئین به صورت تزریقی برای مصرف کننده خطر بیماری ایدز و دیگر عفونت ها را به همراه دارد.

- کشیدن یا تدخین هروئین :

سیگار کشیدن هروئین به معنای بخار کردن آن برای استنشاق بخارات حاصل است. برای کشیدن هروئین بیشتر از لوله های شیشه ای استفاده میشود. هروئین را با فویل آلومینیوم نیز میتوان تدخین کرد.

- استنشاق هروئین :

در این روش مصرف، هروئین را روی یک سطح صاف میریزند و آن را با از طریق سوراخ بینی استنشاق میکنند. این روش بیشتر توسط معتادان غیر حرفه ای استفاده میشود.

اثرات هروئین بر بدن

مصرف کنندگان هروئین معمولاً مردم چشم‌هایشان کوچک است، کم اشتها بوده، ممکن است پرخاشگر و حساس باشند، نتوانند بخوابند و تعرق بسیار داشته باشند، اگر این ماده مخدر از راه تزریق در رگ‌ها مصرف گردد آثار سوزن در نقاطی از بدن که دسترسی به رگ‌ها آسان است دیده شده و معمولی ترین جای تزریق در ناحیه ساعد و به خصوص در زاویه داخل آرنج است. هنگامی که این رگ‌ها بر اثر تزریق بیش از اندازه صدمه ببیند معتاد از رگهای دیگر بدن استفاده می‌نماید. بعضی از معتادان که می‌دانند تزریق در رگ‌های ساعد دست بسیار متدوال است و هنگام دستگیری از این ناحیه بدن معتاد مورد بازرسی قرار می‌گیرد از آن رگ‌ها استفاده نمی‌کنند.

اثرات هروئین در بدن

معتادانی که وسایل تزریقی بهداشتی ندارند و یا به ضد عفونی کردن آنها آشنا نیستند غالباً دچار عفوت نقاط تزریق می‌گردند. معتادینی که از راه بینی یا به وسیله دخانیات هروئین مصرف می‌کنند ممکن است به آبریزش بینی و یا چشم مبتلا گردند. مصرف کنندگان هروئین معمولاً به یبوست، عوارض عمومی سرما خوردگی و یا لرزش دایمی در بدن دچار می‌شوند. معتادان در حال ترک اعتیاد در ماهیچه‌های خود دردهایی مانند درد‌ آنفلوآنزا دارند و دچار اضطراب و سردرد، اسهال، سرگیجه، استفراغ و ضعف عمومی بدن می‌شوند.

خطرات مصرف هروئین

خطرات مصرف هروئین بسیار خطرناک است. این ماده مخدر بسیار اعتیاد آور است و اسـتـعمال بیش از حد، تنفس را متوقف کرده و سبب مرگ می‌شود. چون با موادی همچون گچ، آرد، تالک و غیره ترکیب می‌گردد استعمال تزریقی آن سبب ایجاد حساسیت در بدن و خارش شدید می‌شود. صـــدمه به قلب و عروق خونی، عفونت، هموروئید و سوء تغذیه، آسیب به کبد و کلیه. مرفین ماده مخدری است که از تریاک گرفته می‌شود و به دو صورت مایع و پودر مصرف می‌گردد، مصرف این مواد در بین جوانان زیاد است و ماده‌ای خواب آور و اثرات تریاک را دارد. خطرات مصرف متادون این است که سبب کما و مرگ می‌گردد.

اعتیاد به هروئین در جوانان

بسیاری از افرادی که امروزه هروئین مصرف میکنند در بازه های قبلی جا نمی گیرند. بسیاری از این افراد جوانان در اوایل 20 سالگی خود هستند. جوانان به دلیل احساس بی پروایی از مصرف هروئین هراسی ندارند. به عنوان یک پدر و مادر شما باید از علائم اعتیاد به هروئین آگاهی داشته باشید و در صورتی که به مصرف هروئین در فرزند خود مشکوک هستید قبل از هر کار با مشاور و متخصص صحبت کنید تا از اعتیاد وی مطمئن شده و سپس اقدامات لازم برای ترک هروئین در فرزند خود را فراهم کنید.

 

اعتیاد به هروئین در این مطلب مورد بررسی قرار گرفت. هروئین باعث دلزدگی فرد از زندگی می گردد. معتادین به هروئین فقط یک هدف در زندگی دارند آن هم بدست آوردن و مصرف ماده مخدر آنها است و علاقه‌ای به هیچ چیز دیگری ندارند اگر دانش‌ٱموز باشند از مدرسه غیبت می‌کنند. اگر شاغل باشند سر کار خود حاضر نمی‌شوند از دوستان خود دوری می‌گزینند، روابط احساسی و جنسی خود را از میان می‌برند، سرگرمی‌های قدیم خود را ترک گفته غالباً مدت‌های طولانی سر جای خود می‌نشینند و هیچ کاری انجام نمی‌دهند. معمولاً علاقه به مخفی کردن اعمال خود داشته و غالباً از نظر ظاهری نامرتب، کثیف و لاابالی بوده و همواره مشکلات مالی دارند. آن ها غالباً به سبب همراه داشتن مواد مخدر و یا دزدی و گدایی برای خرید مواد مخدر، و حتی فروش مواد مخدر با پلیس درگیر می‌شوند. مصرف کننده هروئین پس از مدتی از نظر جسمانی ضعفی و ناتوان و لاغر می‌شود و ممکن است دچار عفوت و یبوست گردد.

دیدگاه‌ها  
+4
دیگه خسته شدم... روزی ک از بچگی و خریت لب بهش زدم اطلاع نداشتم قراره چ ب سرم بیاد از او روز 15 سال میگذره و جز اشک و درد هیچی از زندگی نفهمیدم... هیچ دردی توی جهان بالاتر از اعتیاد به هرویین نیست... بسمه دیگه دلم میخاد بمیرم... همه چیمو گرفت و هنوزم پاشم و افسارم دستشه... دیگه طاقت ندارم هزار بارم ترک کردم..... زندگی ب چ قیمتی اخه... چقد بدبخت میشه ادم بعد مواد... هیچکی از آدمای عادی درک نمیکنه ک من چ درد وحشتناکی دارم....
+1
سلام،امیدوارم هیچ انسانی حتی برای یکبار هم هرویین و مشتقاتش رو مصرف نکنه چون خسارتی که وارد میکنه غیر قابل جبران هست و میشه مثل مهمان ناخوانده ای که ادعای صاحب خانه بودن داره و تا جایی پیش می ره و یکه نازی میکنه تا مالک بی قید و شرط زندگی بشه.
واقعا پر رو تر از هروئین در جهان نیست وقتی بیاد سیریش میشه و دیگه به این راحتی نمیشه بیرونش کرد، البته خیلیا میگن ترکش خیلی راحته، شاید هم اینطور باشه و همینطور که دوست بالایی گفتن بارها ترک کردن، اما اثری که هروئین بر مغز میذاره انسان رو برده خودش میکنه و شما حتی بعد از مدتی مصرف نکردن چاره ای جز بازگشت به سمت ارباب خودتون پیدا نمی کنید. اما همه ما اراده و قدرت پنهانی در خودمون داریم که برای کشتن این ارباب ناخوانده باید کشف و بیدارش کنیم.
من 17 سال هست که در کل درگیر مصرف مواد مختلف هستم و حدود 10 سال هست که دوا مصرف می کنم. اما به امید خدا اینبار بدون کمک گرفتن از دارویی مثل متادون که خودش اعتیاد دوباره ای هست قصد دارم این مزاحم را از خانه بیرون کنم. برای همیشه.
نوشتن دیدگاه

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.