شیشه نوعی ماده محرک بوده و به همین دلیل روش ترک آن با سایر مواد مخدر فرق دارد. این ماده محرک به قدری خطرناک است که حتی پس از ترک آن نیز عوارض آن تا سالها باقی میماند. از آن جایی که مصرف این ماده محرک موجب افزایش سطح انرژی میشود، در دراز مدت نیز این امر ادامه دار خواهد بود و همین امر بدن را دچار اختلالهای شدید میکند. روشهای زیادی برای ترک شیشه وجود دارد که در این مطلب قصد داریم تا روش دارویی آن را مطرح کنیم.
آشنایی با انواع قرص ضد شیشه
مصرف شیشه حتی در کوتاه مدت نیز باعث تغییرات شیمیایی اساسی در مغز میشود. شیشه در مغز اختلالات شدیدی را ایجاد میکند که سبب بروز رفتارهای نامتعارف از سوی مصرف کننده میشود. در برخی از موارد گزارش شده است که مصرف کنندگان شیشه علائمی نظیر هذیان و توهمهای بسیار شدید داشتهاند که به علت میزان بالای آن تشنج کردهاند. بنابراین، عوارض شدید مصرف شیشه موجب شده است تا روشهای ترک آن بسیار سخت و پیچده باشد.علاوه بر این مصرف شیشه در افرادی که سابقه بیماریهای روان پریشی داشتهاند، میتواند روش درمان را از قبل پیچیدهتر کند. لذا در هنگام ترک شیشه حتما به یکی از کمپهای معتبر و حرفهای ترک اعتیاد مراجعه کنید. در این مراکز با حضور پزشکان، روانشناسان، مددکاران و کارشناسان ترک اعتیاد فرایند ترک اعتیاد به مراتب آسانتر میشود. به یاد داشته باشید که قبل از آغاز فرایند ترک اعتیاد از بیماران یک سری تستهای مختلف گرفته میشود تا روش درمان بسته به شرایط روحی و فیزیکی آنها اتخاذ شود.
مصرف تفریحی شیشه
مصرف تفریحی شیشه، که به آن متامفتامین نیز گفته میشود، به دلیل اثرات محرکی و روانگردان خود، به شدت در میان افراد مختلف، به ویژه جوانان، محبوب شده است. شیشه باعث افزایش فوری انرژی، تمرکز و حالتهای خوشایند کاذب میشود، اما این لذتهای زودگذر با خطرات جدی و عوارض بلندمدت همراه است. در حالی که مصرف تفریحی شیشه ممکن است در ابتدا جذاب به نظر برسد، اما تأثیرات منفی آن بر سلامت جسمی و روانی به شدت نگرانکننده است.
از جمله عوارض رایج مصرف شیشه میتوان به افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، و اختلالات خواب اشاره کرد. در دراز مدت، این ماده محرک میتواند به اختلالات روانی همچون اضطراب، افسردگی و توهمات منجر شود. وابستگی به شیشه به سرعت توسعه یافته و فرآیند ترک آن پیچیده و چالشبرانگیز است.
برای مقابله با عوارض و ترک مؤثر شیشه، استفاده از داروهای ضد شیشه همچون بوپرنورفین و ریتالین تحت نظر متخصصان ضروری است. این داروها به کاهش علائم ترک و کمک به بازگشت به حالت طبیعی بدن کمک میکنند. در مرکز ترک اعتیاد نگین، برنامههای درمانی جامع و حمایتهای روانشناختی به شما کمک میکند تا به طور مؤثر از وابستگی به شیشه رهایی یابید.
با توجه به پیچیدگی و خطرات ناشی از مصرف تفریحی شیشه، ضروری است که تحت نظر پزشکان متخصص و در مراکز معتبر درمان اعتیاد قرار گیرید. به یاد داشته باشید که درمان موفقیتآمیز نیازمند ترکیبی از دارودرمانی و مشاورههای روانشناختی است تا به بهبودی کامل دست یابید و زندگی سالمتری را آغاز کنید.
درمان شیشه با دارو
دولت استرالیا اخیرا با کشف یک داروی موثر، سعی در درمان قطعی مصرف شیشه داشته است. این دارو که NAC نام دارد مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا نیز قرار گرفته شده است. البته، این قرص هنوز به تولید انبوه و مصرف عمومی نرسیده و تنها در حال طی کردن مراحل آزمایشی خود میباشد. بسیاری معتقدند که این دارو میتواند عوارض ناشی از مصرف شیشه را تا حد زیادی از بین ببرد و توهمات پس از ترک را به کلی درمان کند. اما، تا زمانی که این دارو به تولید انبوه برسد، بهتر است از دارویهای تایید شده استفاده کرد.
- قرص ب 2 یا بوپرنورفین: دارو ب 2 که از ترکیب آلکالوئیدهای خشخاش و تبائین تشکیل شده یکی از داروهای موثر در ترک اعتیاد به شیشه است. البته، این دارو نیز مانند متادون اعتیادآور بوده و موجب خماری فرد میشود؛ اما، خماری و نشئگی آن به مراتب از متادون کمتر است. توجه داشته باشید که مصرف این دارو و روش درمانی آن به صورت سرپایی بوده و حتما باید طبق دستور پزشک انجام شود.
- ریتالین: ترک شیشه با ریتالین یکی از روش های پیشنهادی برای ترک اعتیاد به شیشه است.ریتالین یکی از داروهای معروف و پرمصرف است که از آن برای درمان شیشه استفاده میشود. این دارو جزو داروهای محرک بوده و گزینه مناسبی برای ترک مواد محرک نظیر شیشه و الاسدی است. این داور از لحاظ ساختار شباهت زیادی با شیشه داشته و از همین رو برای ترک شیشه بسیار موثر است. شاید تصور کنید که ریتالین به دلیل شباهت با شیشه میتواند مغز را دچار اختلال کند اما، ریتالین برخلاف شیشه که اثرات تخریبی بر روی مغز دارد، خواص اصلاح کننده روی بیماران دارد.
به یاد داشته باشید که مصرف سرخود و بیش از اندازه ریتالین میتواند شما را به آن وابسته کند از این رو، حتما باید با دستور پزشک آن را مصرف کنید. متاسفانه، بسیاری از افراد با علم به این که مصرف ریتالین میتواند آنها را در ترک شیشه کمک کند، اقدام به مصرف سرخودانه کرده و دچار حملههای قلبی و مشکلات فیزیکی شدهاند. توجه داشته باشید که قبل از آغاز فرایند ترک شیشه حتما به یک کمپ ترک اعتیاد معتبر مراجعه کنید. در واقع کمپهای ترک اعتیاد با داشتن پزشکان و پرسنل مجرب بیماران را با بهترین شیوههای ممکن درمان میکنند. آنها توان در برخورد با پرخاشگریها و مقاومتها از سوی بیماران را داشته و قادرند با چند جلسه مشاوره آنها را آرام کنند.
داروی ترک شیشه
برای ترک دائمی شیشه و روی آوردن به زندگی سالم بهتر است تحت نظر پزشک متخصص در کلینیک های تخصصی ترک اعتیاد باشید. بهترین روش ترک شیشه استفاده از داروی ترک شیشه است. امروزه داروهای ترک اعتیاد بسیاری وجود دارد، اما مصرف خودسرانه آن باعث صدمات بیشتری به شما می شود. داروی ترک شیشه باید توسط پزشک تجویز شود. داروهای گیاهی برای ترک شیشه مناسب نیستند ولی اگر با تجویز پزشک باشد، می تواند روشی برای ترک اعتیاد شما باشد. بوپرنورفین، شربت تریاک، متادون، نالوکسان، نالتروکسان، سابوکسان از داروهای ترک اعتیاد است که باید پزشک متخصص شما بر اساس میزان مصرف و نحوه ترک شما تجویز کند. با توجه به این که اعتیاد به شیشه وابستگی شدیدی در فرد ایجاد می کند، ترک غیر اصولی آن باعث صدماتی چون حمله قلبی، مشکلات عصبی، مشکلات تنفسی و... شود. کلینیک ترک اعتیاد نگین با داشتن پزشکان متخصص و مشاوران کاربلد می تواند به شما کمک کنند تا هرچه زودتر اعتیاد را ترک کنید. شما در کلینیک ترک اعتیاد نگین در کنار دارو درمانی با کمک روانشناسان متخصص می توانید این دوره را راحت تر سپری کنید. در زمان ترک شیشه به این نکات توجه کنید.
- از مصرف خودسرانه قرص و داروی ضد شیشه و بدون تجویز پزشک خوددار کنید.
- حتما در کنار دارودرمانی از روانشناس متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
- بعد از تمام شدن دوره درمان و ترک تحت نظر پزشک متخصص باشید.
- داروهای تجویز شده پزشک را طبق دوز مصرفی آن استفاده کنید
- بدون اجازه پزشک از ترک یکباره دارو خودداری کنید.
- ترک شیشه در منزل نباید خودسرانه و بدون مشورت با پزشک باشد.
همانطور که گفتیم داروهای ریتالین و مودافینیل از داروهای رایج ترک شیشه است که توسط پزشک تجویز می شود. با توجه به داروهای نام برده در مطلب هیچ کدام داروی اختصاصی ترک شیشه نیست و فقط برای کنترل، کاهش علائم ترک و ... توسط پزشک تجویز می شود. اعتیاد به شیشه اغلب ریشه در مشکلات احساسی، روانی دارد. تا فرد نتواند بر مشکلاتش غلبه کند، هیچ کدام از راه های ترک شیشه به صورت قطعی عمل نمی کند.خانوادهها بزرگترین حامی بیماران در پروسه ترک اعتیاد هستند و نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا میکنند. از آن جایی که درمان با دارو عوارض جانبی متعددی دارد، بهتر است در انتخاب داروهای درمانی حتما از پزشک و کارشناسان باتجربه مشورت بگیرید. پس با کمک کلینیک ما از شر این مواد مضر راحت شوید. تیم مجرب کلینیک در تمام مراحل ترک شیشه همراه شما هستند. با آرامش خاطر مصرف شیشه را به کمک ما ترک کنید.
بهترین قرص برای ترک شیشه
شیشه دوپامین را در مغز افزایش می دهد. دوپامین ماده ای است که به صورت خودکار در مواقع شادی و یا هیجانات در مغز ترشح می شود اما کاری که شیشه می کند افزایش این دوپامین در مواقع معمول بدون به وجود آمدن هیجان بیرونی به بدن و مغز وارد می کند. که همین امر وابستگی فرد ره این ماده مخدر را به وجود می آورد. به همین دلیل است که شیشه جزو دسته مواد مخدری است که بیشترین تاثیر را بر روی مغز می گذارد و لازم است تا بعد از پاکسازی بدن از این ماده به طور کامل دارودرمانی صورت گیرد. البته قبل از شروع دوره ترک لازم است تا تحت نظر پزشک باشید. در زیر 5 نمونه از بهترین قرص برای ترک اعتیاد را به شما معرفی می کنیم که باید حتما بسته به شرایط شما و طبق دستور پزشک مصرف شود:
- بوپروپیون
- مودافینیل
- فلوکستین
- گاباپنتین
- b2
جدیدترین درمان شیشه
روش های مختلفی برای ترک شیشه تا به امروز معرفی و اجرا شده است. بسیاری از آن ها اثربخش و ماندگار شده اند و بسیاری از آن ها نیز جواب نداده اند و از دور خارج شده اند. یکی از جدیدترین روش های ترک اعتیاد ماتریکس نام دارد که یک روش سرپایی برای ترک شیشه است. در این روش برنامه ها و جلساتی برای خانواده فرد معتاد و خود معتاد می چینند تا خانواده بیمار را با روند درمان آشنا کرده و آموزش هایی را در برنامه روزانه آن ها قرار دهند. همچنین هر بار قبل از جلسه آزمایش ادرار از فرد بیمار گرفته می شود تا طبق جواب آزمایشات درمانگر بتواند روند درمان را صحیح تر به پیش برد.
جایگزین مخدر شیشه
یکی از مهم ترین و اصلی ترین جایگزین ها برای مخدر شیشه روان درمانی است. از آنجایی که مخدر شیشه بیشترین تاثیر را بر روی مغز و ذهن می گذارد لازم است تا در کنار دارو درمانی روان درمانی با جدیت دنبال شود. حضور در جلسات گروهی، جلسات مشاوره فردی و مراجعه مداوم به روانپزشک و مصرف داروهای تجویز شده توسط روان درمانگر بهترین جایگزین برای مخدر شیشه هستند.
من خودم پنج سال شیشه مصرف کردم وبرای ترک اون کوچکترین دردی نکشیدم .فقط تنها چیزی که ادمو اذیت میکنه وسوسه هست ومیل به مصرف .تعجب میکنم دوستان اینطوری از درد وخماری حرف میزنن. من احساس میکنم اون دوستان دو مصرفه هستن ولی خواهشن مصرف نکنید و ترک کنید. درد و خماری می ارزه به مصرف مواد
چهار پنج ساله که مدام شیشه میکشم اما مدتی هست بعد از کشیدن شیشه قلبم خیلی درد میگیره احساس سوزش میکنم در ناحیه قلبم میخواستم بدونم دلیلش میتونه کشیدن شیشه باشه اگر ترک بکنم بهتر میشه یا نه لطفاً راهنماییم کنید سپاس از شما
..
درود
ما از شنیدن خبر ترک اعتیاد دیگران واقعاً خوشحال میشیم. این که کسی تونسته با اراده و تلاش به این موفقیت بزرگ برسه، واقعاً الهامبخشه و امید به زندگی رو برای همه ما بیشتر میکنه.
واقعاً اراده انسان میتونه در ترک اعتیاد معجزه کنه، به شرط اینکه به خودش و خدا ایمان داشته باشه.
سلامت و پیروز باشید
من چند وقتیه متوجه شدم همسرم مصرف کننده است اتفاقی دنبال چیزی میگشتم که تو وسایل هاش دیدم چون اعتماد زیادی که به همسرم داشتم اصلا تصور نمیکردم که به سمت مواد مخدر بره چند روز که متوجه تغییر تو رفتارش و پرخاشگری رو بچه هام واقعا ترسیدم گاهی هم توهم خودکشی میزنه به سرش حتی گاهی با بچه هام بد رفتاری میکنه من موادی که تو وسایل هاش پیدا کردم چون اصلا تا بحال ندیده بودم به مرکز ترک اعتیاد مراجعه کردم که ببینم واقعا مواد مخدر با نه که دکتر گفتن شیشه هست وقتی باهاش صحبت کردم انکار کرد خیلی حالم بده ترس از رفتارهای عجیبی که از خودش نشون میده دارم اصلا نمیخواد قبول کنه که مصرف کنند چه برسه به اینکه بخواد بره درمان بشه تو رو خدا به نظرتون چیکار کنم خواهشا راهنمایی کنید
سلام، نگرانیتان کاملا درک می شود و این تجربه برای شما حتما دشوار است. در چنین موقعیتهایی، اهمیت دارد که به طور محترمانه و حساس به موضوع نزدیک شوید. مهمترین قدم اول، باز کردن گفتوگو با همسرتان است. این کار را به صورت مهربانانه و بدون انتقادهای سخت انجام دهید تا به او اطمینان دهید که شما نگرانیتان راجع به وضعیتش را به عنوان یک علائم بهداشتی جدی میبینید و از او خواسته میشود که با صداقت در مورد وضعیتش صحبت کند.
سلام دوست عزیزم
راستش هیچ دارویی برای ترک شیشه معجزه نمی کند. شما باید تحت نظر یک پزشک متخصص یا کلینیک ترک اعتیاد درمان اعتیاد به شیشه را آغاز کنید و صبور باشید تا مراحل درمانی کامل شود.
باید قبول کرد که اگر میخوایم یه ترک واقعی داشته باشیم ، درد و خماری وصله جدایی ناپذیر اعتیاد هستش
وسوسه بعد از ترک با فرد بهبود یافته تا سالها خواهد بود و راه فرار از این وسوسه و شروع مجدد مصرف فقط 5 تا 10 دقیقه هستش ، هر زمانیکه وسوسه به سراغ شخص میاد 5 تا 10 هستش ، اگر فقط 10 دقیقه شخص به خودش اجازه مصرف نده مغذ آروم میشه و تبش فرو میشینه
به نظر من نقش کلینیک های ترک اعتیاد و ... در مسیر سالم ماندن شخص بهبود یافته هستش که به روش های خاص و حرفه ای خودشون به شخص کمک کنن و هیچ کسی به شخص معتاد برای ترکی پاک و سالم جزء خود اون شخص نمیتونه کمک کنه.
به امید بهبودی همه عزیزانی که درگیر این بیماری هستند
و آرزوی موفقیت و سلامتی برای تمام عزیزانی که به درمان این بیماری کمک میکنن.
در پناه عشق الهی سرشار باشید.
ترک شیشه در منزل بسیار سخت است.ولی بسته به مقدار مصرفی همسرتان در مدت هشت ماه احتمالا نباید تخریب بالایی داشته باشد،چیزی که مهمه وسوسه و ولع مجدد است که باید شدیداً تحت مراقبت باشند.هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ فکری و روحی
(تجربه شخصی)
سلام و احترام، دوست عزیز لطفا با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند، تا جایی که از توان ما برآید به شما کمک می کنیم.
بنده به عنوان یک معتاد وابسته به شیشه از کلیه پرسنل نگین بخاطر اینکه بنده را بعد از
11 سال اعتیاد به متادون و در کل بعد از 27 سال اعتیاد مرا نجات دادند ولی اعتیاد به شیشه یه قضیه جداست. حدود 10 ساله که اعتیاد به شیشه دارم و به این نتیجه رسیدم که تا این تاریخ هیچ قرصی برای اعتیاد به شیشه ساخته نشده.ریتالین که قرص بیش فعالی برای کودکان هست برای بزرگسالان برعکس عمل میکند ولی با تخریب شیشه نمیتونه مبارزه کنه.B2 که خود مخدر است نیز با گروه محرک ها مثل شیشه کاری ندارن متادون نیز همینطور مگر اینکه با دوز بالا متادون رو جایگزین کنند.
بخاطر همین دوباره شروع میکنم
سلام و درود
خوشحالیم که اولین و اصلی ترین قدم برای ترک اعتیاد را برداشتید.
(تماس با مرکز ترک اعتیاد نگین: 09034827420 - 32244115 )
برای دریافت کمک، پیشنهاد میکنم با کلینیک ترک اعتیاد نگین تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی کمک بگیرید.متخصصان ما میتوانند برنامهای مناسب برای ترک و مدیریت مشکلات ایجاد کنند.
همچنین، اگر خانواده درک کافی ندارند، مشاوران میتوانند راهکارهایی موثر برای بهبود ارتباط و درک بهتر آنها ارائه دهند.
سلامت و پیروز باشید