شیشه یکی از انواع مواد روانگردان است که امروزه از مواد مخدر نسبتاً پر مصرف می باشد. عوارض مصرف این ماده ، بسیار خطرناک و سنگین است. مصرفکنندگان این ماده در دفعات اولیه مصرف ، گاه تا 72 ساعت نمیخوابند. در این مدت، سطح انرژی بسیار بالا، توهم شدید و خیره شدن به یک نقطه خاص برای چندین ساعت و همینطور رفتارهای بیپروا، از حالات نشئگی این ماده محسوب میشود. در هنگام ترک شیشه پس از بین رفتن اثر این ماده، شخص مصرفکننده طوری احساس خستگی و کوفتگی میکند که ممکن است حدود 48 ساعت یا 2 شبانهروز به صورت پیوسته خواب باشد و پس از بیداری سردردهای شدید، بیقراری، لرزش و حرکات غیرعادی اعضاء بدن مثل دست و سر از حالاتی است که به فرد دست خواهد داد.
ترک اعتیاد شیشه
ترک اعتیاد شیشه با مواد مخدر دیگر بسیار متفاوت دارد، چرا که به دلیل ورود این ماده توسط دلال های مواد مخدر، بدترین نوع شیشه در دسترس افراد است و همین امر باعث ایجاد عوارضی بدتر از عوارض طبیعی شیشه می شود. افرادی که قصد ترک شیشه را دارند باید بدانند که اصلا کار راحتی پیش رو ندارند،چرا که آمفتامین ها روی مغز تاثیر بسیار مخربی می گذارد و فرد بیمار نیاز به صبر و تحمل زیادی دارد.
طبق جدول میزان سختی مواد مخدر،شیشه در رتبه چهارم قرار گرفته و این نشان از پیچیده بودن فرایند ترک اعتیاد شیشه می دهد. اما به صورت مختصر می توان گفت که ترک اعتیاد شیشه همچون هر ماده مخدر دیگری بستگی به کمیت و کیفیت مصرف فرد دارد.
اعتیاد به شیشه سبب ایجاد تغییرات شیمیایی در مغز می گردد. مصرف شیشه سبب ایجاد اختلالات مغزی می گردد که در نتیجه آن بروز رفتار نامتعارف از افراد می باشد. البته اعتیاد به شیشه از دید فرد بیمار به اون احساس شادابی و افزایش توانایی بدنی را می دهد. همین امر منجر می شود فرد به مصرف شیشه ادامه دهد و اعتیاد به شیشه رخ خواهد داد. افراد در هنگام ترک مواد مخدر باید از مواد غذایی مفید و مغذی استفاده کنند. استفاده از لبنیات و شیر برای ترک اعتیاد به همراه سبزیجات و میوه جات در کنار مغزیجات می تواند انرژی از دست رفته فرد معتاد را تامین نماید.
روش ماتریکس برای ترک اعتیاد شیشه
ترک شیشه به روش ماتریکس یک روش درمانی بدون دارو و سرپایی برای اعتیاد به شیشه است. این راه که اولین بار توسط یک سازمان در آمریکا برای ترک اعتیاد شیشه معرفی گردید تقریباً معتبرترین و شناخته شده ترین روش درمان اعتیاد به شیشه در سراسر دنیا است. در سالهای گذشته نسخه ی اصلاح شده و بومی سازی شده ای از ماتریکس برای بیماران ایرانی در کشور در حال اجرا است.
لازم به ذکر است که روش درمانی ماتریکس؛ جلسه هایی برای آموزش خانواده در مد نظر دارد تا هم اطلاعات و دانایی آنها از این بیماری افزایش داده شود و هم اطلاعات غلطی که در ذهن دارند تصحیح شود. خانواده میتواند با اعتماد به فرد درحال ترک و درمانش ، بستری سرشار از آرامش و امنیت برای او بوجود آورد و روند درمان را هموار سازد. اعضای خانواده می توانند در فرایند درمان به عنوان یک متحد درمانی به درمانگر و بیمار کمک رسانی صحیح و درست داشته باشد ، در ضمن با افزایش اطلاعات خانواده ، انتظارات آنها از بیمار و درمانش بیشتر و صحیح تر می شود و باعث بالاتر رفتن درک آنها نسبت به فرد در حال ترک میگردد.
هر جلسه درمان ماتریکس حدود 45 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد و یک برنامه اختصاصی و مشخص دارد، جلسه با مرور اتفاق های روزهای گذشته و تمریناتی که در جلسه قبل انجام شده شروع می شود و بعد جلسه جدید ادامه پیدا می کند. در این جلسه علاوه به ارائه آموزش های جدید به بیمار، تمریناتی نیز برای جلسه بعدی او در نظر گرفته میشود. آزمایش های ادراری که به طور منظم یا تصادفی قبل از جلسات ماتریکس از بیماران گرفته می شود یکی از بخش های مهم این جلسات هستند. درمانگرها می توانند بر اساس جواب این آزمایش برنامه ریزی های خود را انجام داده و روند بهبود را بسنجند.
مطالعات نشان داده است که افرادی که از مدل ماتریکس برای ترک اعتیاد استفاده می کنند احتمال استفاده دوباره از داروهای اعتیاد آور و الکل در آنها کمتر و بهبود شاخص های روانشناختی و کاهش رفتارهای پرخطر جنسی مرتبط با انتقال HIV در آنها دیده می شود.
پایه های درمانی ترک شیشه با روش ماتریکس
مدل ماتریکس یک برنامه جامع است که شش حوزه کلیدی کلیدی را پوشش می دهد.
- درمان فردی
- بهبود زودرس
- پیشگیری از اعتیاد دوباره
- آموزش خانواده
- حمایت های اجتماعی
- آزمایش ادرار دوره ای
مدل ماتریکس یک مدل درمان یکپارچه شامل :
- شناخت رفتاری
- تقویت انگیزه در افراد
- روانکاوی زوجین و خانواده ها
- روان درمانی و حمایت روانشناختی فردی
- تسهیل دوازده مرحله ای
- روانکاوی گروهی و حمایت اجتماعی
آثار ترک اعتیاد شیشه
- خستگی بیش از حد
- افسردگی و نا امیدی
- کند شدن حرکت های اعضای بدن
- زیاد خوابیدن یا نخوابیدن
- افزایش اشتها
- بی تفاوتی
- گوشه گیری
- وسوسه شدید برای مصرف دوباره
این نشانه ها همزمان با پیشرفت روند بهبودی فرد بیمار کم کم ناپدید می شوند
بازسازی مغز بعد از ترک شیشه
بازسازی مغز بعد از ترک شیشه یکی از مراحل کلیدی در فرآیند بهبودی است که نیازمند توجه ویژه و صبر فراوان میباشد. شیشه، به عنوان یک ماده روانگردان قدرتمند، تأثیرات عمیقی بر ساختار و عملکرد مغز میگذارد و ترک آن میتواند تغییرات زیادی در وضعیت ذهنی فرد ایجاد کند. این فرآیند بازسازی شامل چندین مرحله است که از جمله آنها میتوان به بازسازی شبکههای عصبی آسیبدیده، تنظیم مجدد سطح انتقالدهندههای عصبی و بهبود عملکرد شناختی اشاره کرد. در این دوره، افراد ممکن است با چالشهایی مانند اختلالات حافظه، مشکلات تمرکز و نوسانات خلقی روبهرو شوند.
برای تسریع در فرآیند بازسازی مغز، کلینیک ترک اعتیاد نگین توصیه میکند که بیماران از رژیم غذایی سالم شامل میوهها، سبزیجات و مغزیجات بهرهمند شوند و به فعالیتهای ورزشی منظم بپردازند. همچنین، شرکت در جلسات مشاوره و درمانهای روانشناختی به افراد کمک میکند تا با الگوهای تفکر منفی مقابله کرده و از استرسهای روانی جلوگیری کنند. این اقدامات میتواند به بهبود سریعتر و کاملتر عملکرد مغز و بهبود کلی وضعیت ذهنی و جسمی فرد کمک کند.
اگر شما یا کسی که میشناسید در حال ترک شیشه هستید، تجربیات و سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. ما در کلینیک ترک اعتیاد نگین آمادهایم تا به شما در این مسیر کمک کنیم و از طریق مشاورههای تخصصی، به شما حمایت لازم را ارائه دهیم. به ما بپیوندید و در این سفر به بهبودی، با هم پیش برویم.
زمان ترک اعتیاد شیشه
ترک اعتیاد شیشه به طور کامل 2 تا 8 ماه طول می کشد به عبارت دیگر میزان وابستگی روحی فرد به مخدر شیشه، در روند درمان یک فرد حرف اول را می زند و این موضوع می تواند رابطه مستقیمی با مدت زمان مصرف شیشه داشته باشد. به عنوان مثال فردی که چند ماه است با شیشه آشنا شده و مصرف روزانه بین یک تا دو پک دارد می تواند در مدت کوتاه تری از یک مصرف کننده حرفه ای رو به بهتر شدن برود.علاوه بر این مسائل علمی علمی،آمادگی فردی که قصد ترک کردن دارد، می تواند نقش مهمی در روند بهبود شخص بازی کند. اگر شما از شرایط روحی خوبی برخوردار باشید می توانید طی 2 تا 8 ماه این روانگردان بسیار مضر را کنار بگذارید.
ترک اعتیاد شیشه به طور کامل 2 تا 8 ماه طول می کشد و در این مدت تغییرات مختلفی در وضعیت فرد مشاهده میشود. برای درک بهتر از وضعیت ترک شیشه بعد از سه ماه ، به صفحه سه ماه بعد از ترک شیشه مراجعه کنید.
علائم خماری شیشه
وابستگی بعد از اعتیاد به شیشه شدیدتر از وابستگی به مواد مخدری همچون تریاک است چرا که شیشه به جز وابستگی جسمی بیشترین اثر را بر روی مغز می گذارد. و رها شدن از وابستگی و وسوسه های ذهنی به سادگی امکان پذیر نیست. آمارهای جهانی نشان داده که سختی ترک شیشه رتبه 4 در جهان را دارد. به همین دلیل افرادی که قصد ترک شیشه را دارند باید بدانند که راه ساده ای در پیش رو ندارند. اما جای نگرانی نیست. تنها کافی است با پیدا کردن یک مرکز معتبر با پزشکان معتبر و اعتماد کردن به علم و تجربه آن ها مراحل ترک را پپشت سر بگذارید. خماری شیشه علائم ناخوشایندی دارد که به دو صورت جسمی و روانی بروز می کند.
- علائم جسمی: از علائم جسمانی ترک شیشه می توان به خستگی بیش از اندازه، نسخی، خواب آلودگی و بی حالی جسمی، بی اشتهایی و آشوب شدن سیستم گوارش، سر درد و گرفتگی عضلات، کم آبی بدن و بی نظمی در خواب اشاره کرد.
- علائم روانی: بدون شک که علائم جسمی ترک این ماده مخدر سخت و طاقت فرسا است اما بدون شک علائم روانی ترک شیشه جدی تر است پس نباید سر سری از آن ها گذشت. خشم و عصبانیت، اضطراب، گیجی و سردرگمی، بی انگیزگی و ناامیدی نسبت به زندگی، افسردگی و دوری از اجتماع، نوسانات خلقی شدید همه و همه از علائم خطرناک ترک اعتیاد به شیشه است.
علائم جسمی ترک اعتیاد به شیشه معمولا بین یک هفته تا 10 روز زمان می برد اما علائم روانی ترک از روز دهم تا چهاردهم ترک شیشه به اوج خود می رسد. و رسیدن به ثبات چیزی حدود 2 الی 3 ماه زمان میبرد.
چطور دوباره به مصرف شیشه برنگردیم؟
از آنجایی که همیشه وسوسه شدن شما در همه ی مراحل درمان با شماست باید به برنامه های آموزشی خود اهمیت دهید و از جلسات و گردهمایی ها و جلسه های روانکاوی و مشاوره غافل نشوید و سعی کنید قبول کنید که شما هم بخشی از این اجتماع هستید و از آنها جدا و دور افتاده نیستید.
نکاتی برای بادوام بودن ترک اعتیاد شیشه
مصرف شیشه باعث می شود افرادی که مصرف می کردند کمی ضد اجتماع بار بیایند و همین موضوع باعث القای حس بی ارزش بودن و بی لیاقتی در این افراد می شود. این افراد حتی بعد از بهبود کامل تا مدتی باید به جلسات روانکاوی و گردهمایی هایی که حس خوبی به آنها می دهد بروند.صد البته نرفتن با دوستان قدیمی، پاتوق های سابق و مکان هایی که یادگاری از زمان مصرف دارند یکی از حیاتی ترین موارد مربوط به این قضیه هستند، پس حتما از چنین آدمها و مکان های دوری کنید.
مواد مخدر شیشه چهارمین ماده مخدر قوی در جهان است؛ قدرت تخریب این ماده روانگردان به حدی است که می تواند در طی فقط چند ماه ظاهر و باطن شما را به کلی عوض کند. بهترین راه برای برخورد با این ماده ی خطرناک فقط یک کلمه است: "پیشگیری"ولی در صورتی که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنید با بگویم که جلوگیری از ضرر کردن در هر زمانی؛ سود بزرگی است. پس همین الان با کارشناسان ما در مرکزبستری ترک اعتیاد نگین تماس بگیرید.
داودجان سلام
امیدواریم خداوند به شما همت ترک را بدهد و بتوانید به زودی بر این مشکل غلبه کنید. تنها راهی که برای ترک شیشه وجود دارد این است که درمان راتحت نظر پزشک متخصص شروع کنید. برخی بنیاده و مراکز خیریه هم هستند که به صورت رایگان مشاوره می دهند و درمان بیماران را انجام می دهند. در صورتی که تمایل داشته باشید، مشاوران و پزشکان مرکز نگین هم در خدمت شمات هستند تا به امید خدا شیشه را کنار بگذارید.
بایکوت و سانسور و تخطئه و سرکوب
چه اقتصاری چه اجتماعی ، روحی عاطفی جنسی
زیر بنا این جنون است.
دلیل اپیدمی اعتیاد در ایرانه
بزار حداقل حرف بزنند.
زندگی بدون مواد برای جوان ها هم مثل زهر مار است
جامعه معتاد امروز بی سواد و بی شعور نیستفرز
اما نه . . . همینه
خیلی ها اصلاً توان تفکر بخور نمیر
رو هم ندارند .گ
در نتیجه نباید به همه امید کذائی داد.
پیش شرط تغییر
در مدل و سبک زندگی معتاد گونه
ترک اعتیاد مضاعف . انتحاری ، جنون آمیز _ فقط با ایجاد یه معمای
بزرگتر از خود اعتیاد در مغز حل میشه.
ما با خود اعتیاد به مبارزه اعتیاد خودمون میریم.
هیچ کس این کارو نمیکنه.
اول بپذیر که معتادی
و خودت به آتش کشیدی . آره خودت بودی
کس دیگه ای نبود.
تو جرئت شو داشتی. واقعاً داشتی
من باور دارم تو درون یه معتاد فرزند بی گناه و یک انسان مهربان ، و رویایی و قشنگ و خودمختار و آزاد زندگی میکنه.
بیا بشناسیمش.