ماده مخدر بنزای یا بونزای یک مواد مخدر تازه وارد به اجتماع است که با قیمتی ارزان در اختیار جوانان قرار می گیرد و به این صورت باعث می شود که افراد زیادی به سمت این مواد گرایش پیدا کنند.
مصرف این ماده در ایران نسبت به سایر مواد مخدر پایین است، ولی این موضوع به دلیل تازه وارد بودن آن می باشد. اما با این حال متاسفانه می بینیم که افرادی به این ماده مخدر عجیب و غریب اعتیاد پیدا کرده اند و مصرف مداوم بونزای یا بنزای دارند. از طرفی اگر کسی قصد ترک اعتیاد بنزای را داشته باشد ممکن است به منشکل بر خورد کند، چرا که ترک اعتیاد این ماده مخدر بسیار دشوار است و حتی بعضی از متخصصین ترک اعتیاد نیز هنوز چاره ای برای این موضوع پیدا نکرده اند. از طرفی اگر شما به یک مرکز بستری ترک اعتیاد معتبر مانند نگین که راه حل این مشکل را در دست دارد سر بزنید باز هم مسیر سختی را در پیش خواهید داشت چرا که بعد از قطع مصرف بنزای شما عوارض روحی و جسمی بسیار زیادی را باید تحمل کنید و این دوره به اصطلاح خماری ممکن است که تا مدت ها طول بکشد.
عوارض ترک اعتیاد یا خماری بنزای (بونزای) چقدر است؟
میزان خماری که فرد مورد نظر باید تحمل کند ارتباط مستقیمی با میزان مصرف و مدت زمان مصرف آنها دارد. خماری این ماده مخدر شبیه به خماری شیشه است. شاید از خود بپرسید که چطور ممکن است بنزای تا این حد خطرناک و قوی باشد؟ و دلیل پرسیدن این سوال توسط شما این است که بیشتر افراد تصور می کنند که بنزای یک ماده گیاهی است، ولی خیر! این ماده کاملا صنعتی است و به هیچ وجه در طبیعت یافت نمی شود. خماری این ماده می تواند از یک 1 هفته تا 8 ماه باشد. ولی چیزی که کاملا مسلم است این می باشد که فردی که مصرف خود را قطع می کند تا مدتی درد فیزیکی و اختلالات جسمی را باید تحمل کند و سپس وارد دوره روان درمانی می شود.
ترکیبات بنزای شامل بنزودیازپام است، که این دارو برای افرادی که دچار بی خوابی بودند و همچنین قصد a href="/addiction-treatment/495-ترک-اعتیاد-الکل" title="ترک ">ترک اعتیاد الک" را داشتند استفاده می شود. از این دارو به عنوان ضد استرس و ضد افسردگی نیز استفاده می گردد. زمانی که کسی از بنزای به مدت طولانی استفاده می کند، تحمل کوچکترین ناراحتی را از دست می دهد و همین باعث می شود بعد از قطع مصرف آن تا مدتی طولانی افسرده باشد. این افسردگی باعث می شود که فرد به مرور زمان بیشتر و بیشتر وسوسه به مصرف مواد مخدر بنزای شود. به همین دلیل یکی از سخت ترین و مراحل ترک اعتیاد بنزای، پاک ماندن و مقاومت در برابر افسردگی و بی حوصلگی ناشی از عدم مصرف می باشد.
نکات مهم در مورد بنزای و ترک اعتیاد بنزای
- اول از همه شما باید به یاد داشته باشید که بنزای یک ماده مخدر بسیار خطرناک است که ممکن است مضرات بسیار زیادی برای شما داشته باشد و حتی یک مرتبه استفاده از این مواد مخدر ممکن است خطرات زیادی را با خود برای شما به همراه داشته باشد.
- از آنجایی که در ایران این ماده زیاد شناخته شده نیست، شما باید مراقب باشید که ناخواسته وارد دنیای این ماده توهم زا نشوید. البته این مورد بیشتر در مورد افرادی است که سیگار یا ماری جوانا مصرف می کنند و ممکن است که کسی به همراه سیگار یا ماریجوانا به او ناخواسته بنزای بدهد.
- از آنجایی که در ایران این ماده کمتر شناخته شده است شما باید آنرا بهتر بشناسید. بنزای معمولا به شکل برگ های یک گیاه به بازار عرضه می شود، ولی باید بدانید که این ماده اصلا گیاهی نیست. بوی این ماده کمی شیرین است و روی برگ های مورد نظری که بنزای دارند حالت برفکی شدیدی به وجود آمده است. افراد در هنگام ترک مواد مخدر باید از مواد غذایی مفید و مغذی استفاده کنند. استفاده از لبنیات و شیر برای ترک اعتیاد به همراه سبزیجات و میوه جات در کنار مغزیجات می تواند انرژی از دست رفته فرد معتاد را تامین نماید.