قهوه یکی از نوشیدنی های پر طرفدار و پر مصرف در جهان می باشد. این نوشیدنی حاوی آنتی اکسیدان می باشد، نوشیدن آن مخصوصا در هوای سرد باعث ایجاد احساس خوشایندی در فرد می شود. قهوه امروزه به یکی از نوشیدنیهای رایج و پرطرفدار روزانه مردم تبدیل شده است. مردم غالبا قهوه را برای افزایش نشاط، بهبود خلق و خوی، تقویت حافظه ، هوشیاری و دریافت انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه و... استفاده میکنند. همچنین قهوه در درمان برخی بیماری ها مفید می باشد. اما آیا با وجود خواصی که در قهوه وجود دارد همیشه مصرف آن توصیه می شود؟ آیا مصرف مواد کافئین دار مانند قهوه برای مساله ای مانند ترک اعتیاد، مفید می باشد؟
قهوه و اعتیاد
تا حد زیادی مرسوم است که افراد برای ترک اعتیاد به نوشیدنی های کافئین دار از قبیل قهوه روی می آورند. بسیاری از مردم در طول دوره ترک اعتیاد به دارو و یا الکل، برای غلبه بر ضعف انرژی خود، از انرژی زاها و مشروبات غیر الکلی گازدار استفاده می کنند. اگرچه همه ما می دانیم که این نوشیدنی ها کم خطرتر از نوشیدنی های الکلی و غیر مجاز هستند، اما مصرف بیش از حد کافئین می تواند مضر بوده و باعث اعتیادی شود که معمولا چندین روز ادامه دارد و همچنین می تواند منجر به سردرد و دردهای جسمانی شود.
آیا در حال ترک اعتیاد، باید از قهوه دوری کرد؟
اگر بخواهیم صادق باشیم، جواب "بله" می باشد. اگرچه ممکن است به نظر برسد که یک نوشیدنی کافئین دار مانند قهوه در طول روند بهبودی، حکم یک عصای زیر بغل را دارد و کمک کننده می باشد، اما دلایلی وجود دارد که خلاف این را ثابت می کند.
- مصرف قهوه ممکن است روند بهبودی را با مشکل مواجه کند.
علاوه بر خاصیت اعتیادآور قهوه ، عوارض جانبی استفاده بیش از حد از قهوه، می تواند روند بهبودی را با مشکل مواجه کن. بسیاری از افرادی که در حال بهبود یافتن از مواد مخدر و مشروبات الکلی هستند، معمولا در مقابل این مساله که استفاده از قهوه باعث شدت یافتن کم خوابی، خستگی و اضطراب می شود، مقاومت می کنند.
- مصرف قهوه ممکن است رفتار پرخطر را افزایش دهد.
در برخی افراد اعتیاد به قهوه ممکن است شخص را در معرض خطر عود بیماری قرار دهد. درحالیکه قهوه می تواند باعث تقویت روحیه، افزایش انرژی و... شود، استفاده بیش از حد آن مشکلات عمده ای در تمرکز و تفکر منسجم به وجود می آورد. اگرچه اثرات استفاده از قهوه ممکن است از یک شخص به شخص دیگر متفاوت باشد، در مجموع عوارض جانبی منفی بسیاری دارد که می توان این موارد را نام برد: اضطراب، کم خوابی، خستگی، فشار خون بالا و... .
برای ترک اعتیاد چه چیزهایی نباید مصرف شود؟
از آنجایی که مواد مخدر مشکلاتی برای عمل هضم و جذب مواد مغذی در بدن به وجود می آورند، فرد معتاد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کمبود مواد مغذی قرار دارد. در افرادی که به تازگی روند بهبودی را آغاز کرده اند، دریافت وعدههای غذایی نامنظم و عدم وجود میان وعده سبب افت قند خون فرد خواهد شد، که این امر نیاز فرد برای مواد مخدر را زیاد کرده و خطر اعتیاد مجدد را افزایش میدهد. مصرف شکر، قهوه، چای، کاکائو و هرچیزی از این دست، باعث تحریک اعصاب فردی که قصد ترک کردن را دارد می شود. بنابراین این مواد نه تنها در روند بهبودی مفید نمی باشند، بلکه تاثیرات بدی روی شخص می گذارند.
جایگزین هایی برای نوشیدن قهوه
خوشبختانه قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئین دار تنها گزینه برای افرادی نیستند که صبح ها به دنبال یک نوشیدنی دلچسب می باشند. اگر به دنبال ترک کافئین هستید، چندین جایگزین وجود دارد که به شما در افزایش انرژی کمک می کند. از جمله آن ها:
- آب نارگیل یکی از نوشیدنیهای مغذی، انرژی زا، نشاط آور و طبیعی با ارزش غذایی بالا است.
- پروبیوتیک ها که باعث کاهش افسردگی و کمک به جذب بهتر ویتامین B می باشد.
- چای نعناع که باعث افزایش سیستم دفاعی بدن و کاهش استرس در افراد می شود.
- نوشیدنی آب و لیمو که بدون کالری و کافئین است و حاوی ویتامین C می باشد، یک راه عالی برای آغاز یک روز پر انرژی است.
- سرکه سیب که از سیب تخمیر شده به دست می آید میتواند یک تقویت کننده انرژی و جایگزین بسیار خوبی برای قهوه باشد.
ترک شیشه با قهوه
استفاده از قهوه و کافئین میتواند برای افرادی که در حال ترک شیشه هستند کمک کننده باشد. محققان معتقدند میتوان پنج دسته از علائم رایج ترک شیشه را با استفاده از قهوه بهبود داد. این عوامل شامل سردرد، خستگی یا خواب آلودگی، خلق ناخوشایند از جمله افسردگی و تحریک پذیری، مشکل در تمرکز و البته علائم مانند سرماخوردگی و آنفولانزا در زمان ترک مانند تهوع، استفراغ و درد یا سفتی عضلات.
بهترین روش ترک اعتیاد مواد مخدر، ترک اصولی و تحت نظر پزشک متخصص است، ما در کلینیک ترک اعتیاد نگین در تمامی مراحل ترک همراه شما هستیم.
اما تهش اینه که مثل ادم میشی سرت بالاست زورت زیاد میشه می تونی مثل ادم سفر بری و هزار تا کار دیگه
انتخاب کن که هنوز مثل موش تو فاضلاب باشی یا مثل یه درخت تنومند
منم خودم معتاد بودم اما روزی رسید که از خودم حالم بهم خورد
بیست و هشت روز خماری کشیدم بیست و هشت هشب بی خوابی کشیدم باید اداره هم می رفتم اما رفتم اما ادامه دادم فقط بخاطر خودم.
محمد جان از ترامادول آشغال تر نبود که ازش لذت ببری؟؟؟متادون بخور.تریاک بکش ولی ترامادول رو فراموش کن.اینا رو نه برای تشویق کردن به مصرف بگم نه.گفتم بری تحقیق کنی تا بفهمی از چه آشغالی داری لذت میبری.دوبار کبریزی توی توالت دیگه از سرت میفته
سلام برو یه حجامت عام انجام بده، هر شش ساعت ده دونه اسپند بخور، حمام زمان کوتاه در حد دودقیقه زیاد برو، آب گوجه و آب زرشک بخور تا سم کاملا از بدنت خارج بشه، گرمیجات بخور مث دمکرده زعفرون که مفرح و شادی آور هم هست، دمکرده زنجبیل دارچین، دمکرده میخک، اخرشب هم یه دمکرده گل گاوزبون سنبل الطیب بخور برای تمدد اعصابت
محتوای این دیدگاه ممکن است صحیح نباشد و کلینیک ترک اعتیاد نگین این روش را تأیید نمی کند.
برو بزن
امکان اظهار نظر به صورت مجازی وجود نداره. باید شما رو به صورت حضوری ویزیت کنیم تا بتونیم نظر بدیم. پیشنهادمون اینه که به نزدیک ترین مرکز ترک اعتیاد مراجعه کنید تا فرایند درمانی زیر نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد انجام بشه.